Sagan na monumentale zege: “Dit is geweldig”

zondag 8 april 2018 om 18:13
Sagan na monumentale zege: “Dit is geweldig”

foto: Sirotti (archief)

Met een overwinning in Parijs-Roubaix is Peter Sagan erin geslaagd om een tweede monumentale klassieker op zijn erelijst bij te schrijven. Na een aanval op 55 kilometer van de finish wist hij met hulp van enkele medevluchters uit de greep van de favorieten te blijven. “Dit is geweldig”, vertelde hij na afloop in het flashinterview.

Sagan bleef vandaag gespaard van pech. “Dit jaar was ik niet betrokken bij een valpartij en heb ik niet lek gereden, dus ik kon mijn energie sparen. Na mijn aanval ging ik door tot aan de finish. Dat hield ik een stuk beter vol dan al die andere keren dat ik Parijs-Roubaix heb gereden. Toen was ik meer vermoeid dan vandaag”, stelt hij vast.

De wereldkampioen dankt zijn ploeggenoten bij Bora-hansgrohe. “Ik ben superblij en wil mijn teamgenoten bedanken. Oss, Burghardt, Oss en mijn broer hebben het geweldig gedaan. Vanaf de start hebben we het goed gesloten kunnen houden. Aan het einde kon ik de beslissende move nog inzetten. Ik ben erg blij dat ik heb kunnen winnen. Dit is een geweldig gevoel”, besluit hij.

Dit artikel delen:

19 Reacties

Jopie 8 april 2018 om 18:19

Nu toch vrijwel alle kassei klassiekers van enige betekenis gewonnen op de Omloop na. Kan ie nu wat kilo’s kwijtraken en zich op Luik en Lombardije gaan richten. En tussendoor nog een keer San Remo pakken.

LutsenkoFan 8 april 2018 om 18:39

Heeft Oss ook al een broer ;) ?

maklukzat 8 april 2018 om 18:48

Verdiende en mooie winnaar. Tactisch nu ook sterk gereden door op 50 km van de meet in de aanval te gaan.

Chaba 8 april 2018 om 18:48

Voordat hij vertrok waren Burghardt, Oss en zijn broer super belangrijk. Vooral Burghardt was echt van enorme waarde om Gilbert en later Stybar terug te halen.

ah-ja 8 april 2018 om 18:48

Van een sleper naar een winner in paar dagen tijd

sboontjes 8 april 2018 om 18:56

Superheld!

Brummel 8 april 2018 om 19:12

wel mooi dat hij de feedback van Boonen (“hij zit altijd wel bij iemand op het wiel”) snel oppikt :)

Velominatus 8 april 2018 om 19:19

Wel mooi dat hij per direct laat zien dat de feedback van Boonen grote onzin is.

Tuubke 8 april 2018 om 19:32

Een bedankje aan Dillier zou er ook wel af mogen, toch? Of zou die in klinkende munt worden bedankt? Of met een contract volgend seizoen?

Canabliz 8 april 2018 om 19:37

Net zo goed als Dillier Sagan mag bedanken

Domestique 8 april 2018 om 19:48

Eindelijk een tweede monument voor Sagan, nog altijd maar 28.

Benieuwd of hij er nog de Amstel bij doet, moet toch iets voor hem zijn met zijn stijgende vormcurve? Alhoewel de decompressie waarschijnlijk zijn intrede al wat zal doen als de Belgische bieren vanavond voor zijn neus verschijnen…

Gilberto 8 april 2018 om 19:49

Dit maakt hem echt niet ineens een mindere sleper. Kom op man, de grote Sagan, wereldkampioen, en dan telkens dat gebaartje naar die knullen die al tig kilometers in de aanval waren dat ze de kop moesten pakken.

Velominatus 8 april 2018 om 20:30

@Gilberto Is het zo moeilijk om toe te geven dat de grote Tom gewoon de plank mis sloes eerder deze week?

Domestique 8 april 2018 om 21:14

Tom sloeg de plank niet volledig mis naar mijn gevoel. Tot vandaag was het veel show verkopen maar weinig daden dit seizoen.

Zijn volledige carrière in beschouwing genomen klopt dat sleper-verhaal inderdaad niet, maar Tom zei dan ook wel meteen dat hij Sagan een grote coureur vond (in Humo zei hij zelfs dat Peter 1 van de grote kampioenen van het wielrennen is, van een heel ander niveau dan een Van Avermaet).

Zelf nooit een superfan geweest (heb het altijd meer voor de underdogs die niet in de sprint kunnen winnen, dus was ook nooit een Boonen-man), maar Sagan is gewoon een campionissimo en Roubaix kan dan ook niet ontbreken op het palmares van zo’n klasbak. Ik had vandaag dan ook een tevreden gevoel toen de wereldkampioen (de eerste sinds Hinault) de armen omhoogstak.

Velominatus 8 april 2018 om 21:41

@Domestique genuanceerd verhaal waarin ik me eigenlijk wel kan vinden. Waarbij ik als kanttekening wil maken dat Sagan vergeleken met een aantal specialisten in de Vlaamse klassiekers ook andere doelen heeft. En dus niet vanaf de start van het kasseienseizoen al in topvorm kan zijn. Dat verklaart wellicht zijn mindere optredens.

Djoop 8 april 2018 om 22:29

Buiten Terpstra zie ik ook niet in wie hem uit het wiel had moeten rijden, maar 50km voor de finish zelf gaan is natuurlijk nog veel mooier.

Schollekop 8 april 2018 om 23:09

Mooi hoor. Betaalt Terpstra met gelijke munt terug door ver voor de finish al er vandoor te gaan.

denise 9 april 2018 om 10:34

Mooie winnaar. Mooie erelijst ook : 2 monumenten en 3 WK’s gewonnen. Hij komt gelijk met Gilbert = 4 monumenten + 1 WK.

GroteSmurf 9 april 2018 om 19:06

Sagan is inderdaad een heel groot renner. Hij is van nature nooit een sleper geweest, maar omdat zijn aanvallend koersgedrag gewoon te weinig resultaat opleverde heeft hij geleerd om slimmer te koersen en “eerst het bordje van de tegenstander leeg te eten” (om eens een cliché te gebruiken).

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone