Sagan laat Amstel Gold Race links liggen
Foto: Sirotti
maandag 4 april 2016 om 18:06

Sagan laat Amstel Gold Race links liggen

Peter Sagan laat de Amstel Gold Race aan zich voorbij gaan. Dat bevestigt zijn ploegleider Tristan Hoffman tegenover De Telegraaf. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen kent hetzelfde wedstrijdprogramma als vorig jaar.

“De piek was gepland naar Vlaanderen en Parijs-Roubaix”, verklaart Hoffman. “Daarna neemt Peter een korte rustperiode om vervolgens op hoogtestage te gaan in Californië. Vervolgens rijdt hij de Rondes van Californië en Zwitserland richting de Tour de France.”

Sagan eindigde in 2012 al eens als derde in de Amstel Gold Race. “Maar juist wanneer je focus op de kasseienklassiekers ligt, is de overschakeling naar de heuvelklassiekers toch wel groot”, stelt Hoffman. “Verder komen er vanuit het Baskenland ineens ook heel wat nieuwe fitte renners in competitie. Ik ben er wel van overtuigd dat Sagan in de toekomst nog diverse keren in Maastricht aan de start zal staan.”

 
28 Reacties
Sorteer op:
5 april 2016 11:22
@miguelon Volgens de rankings op PCS was/is de Amstel Gold Race de best bezette 1.UWT eendagskoers op de voet gevolgd door Milano-Sanremo, LBL en Waalse Pijl . De Vlaamse klassiekers staan samen met san sebastian helemaal onderaan http://www.procyclingstats.com/rankings.php?c=1&filter=1&id=6666&nation=&class=1.UWT&compare_to_id=0 Het winnen van de Amstel heeft voor mij persoonlijk ook een hogere waarde dan het winnen van de E3
5 april 2016 11:36
Het gaat natuurlijk niet om de punten van de gestarte renners, in AGR starten veel renners die het hele jaar goed zijn. (Valverde, Nibali, Rodriguez) Parijs-Roubaix en Vlaanderen zijn voor renners als Vanmarcke en Terpstra de hoofddoelen van het jaar, en die halen de rest van het jaar niet heel veel punten. Ik denk dat het lastig te meten valt wat de 'grootste' koersen zijn qua waardering, maar ik denk dat een renner als Sagan die in beide koersen goed kan presteren en die toch kiest voor PR en Vlaanderen wel redelijk wat zegt.
5 april 2016 14:52
@Christian Aangezien een Matthews de ronde en roubaix nooit zal winnen moet deze wel focussen om de Amstel.

Reacties zijn gesloten.