Sagan: “Hoop in Vlaanderen en Roubaix beter in vorm te zijn dan nu”

dinsdag 16 maart 2021 om 19:52
Sagan: “Hoop in Vlaanderen en Roubaix beter in vorm te zijn dan nu”

foto: Cor Vos

Peter Sagan heeft een verklaring gegeven voor zijn keuze voor de Ronde van Catalonië. Doordat de kopman van BORA-hansgrohe in Spanje koerst, slaat hij de E3 Saxo Bank Classic en Gent-Wevelgem over. “Ik heb veertien dagen niet gekoerst door mijn coronabesmetting, dus ik mis gewoon de kilometers in mijn benen”, vertelt Sagan.

De Slowaak maakte in Tirreno-Adriatico zijn eerste wedstrijdkilometers, maar koerste daar redelijk onzichtbaar. Hij tempert daarom zijn ambities voor Milaan-San Remo. “Ik heb die koers nog niet gewonnen, zelfs niet toen ik in topvorm was. Maar alles kan gebeuren, dat is ook de schoonheid van Milaan-San Remo. Alleen zal ik duidelijk niet de favoriet zijn”, geeft Sagan aan tegen Bici.news.

In de ‘Koers van de Twee Zeeën’ was hij getuige van een strijd tussen Tadej Pogačar, Mathieu van der Poel en Wout van Aert. “Pogačar is erg sterk en ik moet eerlijk zijn dat ook Van der Poel indruk op mij maakt. Hij is niet iemand die veel praat in het peloton, maar ik heb een betere relatie met hem dan met Van Aert”, aldus Sagan, die het in de voorbije Tour aan te stok kreeg met de Belg in de massasprint naar Poitiers.

“En dan is er nog Remco Evenepoel. Hij is degene die qua karakter het meest op mij lijkt. Hij praat net zo veel als ik”, vergelijkt Sagan zichzelf met het talent van Deceuninck-Quick-Step.

foto: Cor Vos

Na de klassiekers: Giro én Tour
“Ik keer terug in het Vlaamse voorjaar, nadat ik die wedstrijden vorig jaar gemist heb. Ik heb er echter voor gekozen om de Ronde van Catalonië te rijden, waardoor ik niet in de E3 Classic en Gent-Wevelgem zal zijn. Maar in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix hoop ik beter in vorm te zijn dan nu”, legt hij uit.

Over grote rondes denkt Sagan ook al na. “Als ik geen gezondheidsproblemen heb of er iets met de coronacrisis gebeurt, dan is de Giro d’Italia mijn eerste doel. Vorig jaar heb ik er mijn enige seizoenszege geboekt, dus dat mag ik niet vergeten”, zegt hij. “Ik keer dus terug naar de Giro en daarna ga ik ook naar de Tour, al staan daar nog een paar vraagtekens bij.”

Want ook de Olympische Spelen staan op het programma van de drievoudige wereldkampioen. “Zeker is dat ik naar Tokio wil, want ik heb al twee jaar niet het nationale kampioenschap gereden en ik vind dat Slowakije het verdient dat ik ze ga vertegenwoordigen. We moeten nog beslissen of ik de Tour uitrijdt en dan naar Japan vlieg, of dat ik al eerder die kant op ga”, aldus Sagan.

Dit artikel delen:

17 Reacties

Spirit 16 maart 2021 om 20:05

Zijn gloriedagen zijn voorbij en ik zie ze ook niet meer terug komen. Hoewel hij uiteraard hier en daar nog etappes zal winnen.
Dat Van der Poel niet zo veel praat in het peloton lijkt me logisch. het grootste deel van de wedstrijd rijdt hij vooruit ;-)

0
Erik33 16 maart 2021 om 20:56

Haha, van Aert heeft hem gewoon een keer aangesproken op zijn geduw in een sprint en dat steekt nog steeds kennelijk, haha.

0
Turtlehead 16 maart 2021 om 21:12

Als MvdP ook een paar keer in dat geduw en getrek terecht komt in de Tour of elders, zal ie zich de pis ook niet lauw laten maken en flink schelden denk ik. Dan is de liefde van Sagan gauw genoeg over :)

0
Magician 16 maart 2021 om 21:17

Die rit in de Giro die hij won vorig jaar was anders op een behoorlijk indrukwekkende wijze. Er zit nog genoeg in het vat.

0
Quintenri 16 maart 2021 om 21:59

Ik denk eerder dat Sagan niet zo veel praat. Ik begrijp sowieso niet waarom iedereen fan was (is?) van de persoonlijkheid van deze man. Heeft altijd een bepaalde arrogantie over zich gehad en er is nooit een zinnig woord uit zijn interviews gekomen.

0
Gitan 16 maart 2021 om 22:21

Als hij goed rijdt en veel wint, krijgt die nonchalance iets speels en ludieks. Als het echter wat minder gaat, oogt het ineens allemaal wat ongeïnteresseerder en arroganter.

0
Romāns Vainšteins 16 maart 2021 om 22:30

Oftewel: als je wint heb je vrienden.

0
Thijs E 16 maart 2021 om 22:54

Groot verschil in Engelse interviews en de Italiaanse interviews van Sagan. De eerste bestaan uit een paar zinnen, de tweede uit verhalen.

0
kkv81 16 maart 2021 om 22:58

Heb wel genoten van zijn soms grappige interviews: “hey Froomie how are you? Put it down” en zijn bijzondere speech toen hij in 2015 wereldkampioen werd. Je moest je echt even goed concentreren want anders was er geen touw aan vast te knopen.

0
Viktrodriguez 17 maart 2021 om 07:32

Dat er geen zinnig woord komt uit zijn meestal Engelstalige interviews is ook niet verwonderlijk, gezien hoe abominabel zijn versie is en hoe slecht hij Engels begrijpt. Vaak zat duidelijk vooraf gestampte zinnetjes, die geen reet met de vragen te maken hebben.

0
Panache 17 maart 2021 om 09:25

"Je moest je echt even goed concentreren want anders was er geen touw aan vast te knopen."

= Je moest er zelf maar een verhaal van maken, anders was de enige conclusie dat de grote kampioen van die periode niets zinnigs te vertellen had.

En dat is ook niet erg. Sagan is een fantastische wielrenner. Het hoeft niet meer te zijn dat dat.

0
Frank V 16 maart 2021 om 23:00

We hopen het al een tijdje he dat ie weer terug aan top komt maar het lijkt erop dat de veer gebroken is.

Gun ‘m wel een onverwachtse eendaagse comeback waarna die in trots kan afzwaaien.

0
KennyKlimmen 16 maart 2021 om 23:22

Als hij weer de oude wordt dan gaat de fixering op ala, mvdp en WVA in zijn voordeel werken. Men gaat niet meer en mass op zijn wiel rijden…

0
SoloSlim 16 maart 2021 om 23:37

Vroeger uit de tour stappen.. Geen groene dromen meer?

0
Jens Voigt 17 maart 2021 om 06:58

*uitrijd.

Graag gedaan.

0
007 17 maart 2021 om 07:29

Ik hoop met hem mee. Ik schrijf hem niet af, gezien zijn knappe overwinning in de Giro vorig jaar. Hij zal vast nog wel een keer uitblinken in de koers

0
LeoR 16 17 maart 2021 om 11:08

“En dan is er nog Remco Evenepoel. Hij is degene die qua karakter het meest op mij lijkt.”

Dat is ook niet echt een compliment aan het adres van Remco. ;-)

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone