Sacha Modolo verruilt Alpecin-Fenix voor Bardiani-CSF-Faizanè

dinsdag 9 november 2021 om 15:05
Sacha Modolo verruilt Alpecin-Fenix voor Bardiani-CSF-Faizanè

foto: Cor Vos

Bardiani-CSF-Faizanè heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Sacha Modolo. De 34-jarige Italiaanse sprinter komt over van Alpecin-Fenix. Voor Modolo betekent het een terugkeer op het oude nest, want in 2010 maakte hij zijn profdebuut bij de Italiaanse ploeg. Met deze aanwinst is de selectie van het team van Bruno en Roberto Reverberi voor komend jaar compleet.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Modolo heeft veel goede herinneringen aan Bardiani-CSF-Faizanè, laat hij weten via zijn nieuwe ploeg. “De helft van mijn overwinningen behaalde ik in deze ploeg. Toen Bruno Reverberi mij belde, had ik niet veel tijd nodig om ja te zeggen. Ik wil het nieuwe seizoen beginnen zoals ik het afgelopen seizoen ben geëindigd: ik wil me lichamelijk goed voelen, winnen en meedoen aan de koersen waarin ik mij kan laten gelden. Ik denk ook dat ik de jongere renners veel ervaring kan bijbrengen.”

“Ik heb met sprinters van verschillende generaties gereden, van Alessandro Petacchi tot Mark Cavendish, en koerste in ploegen met grote kampioenen, waarvan Mathieu van der Poel de laatste was. Ik denk dat ik veel kan doorgeven aan de nieuwe generaties die het geluk hebben in een ploeg te zitten die echt kansen heeft aan jonge renners. Het is geen toeval dat een van de beste herinneringen die ik aan deze ploeg heb, naast de vele overwinningen, de vierde plaats in Milaan-San Remo is in mijn eerste jaar als prof”, vertelt de Italiaan.

Modolo koerste ook van 2010 tot aan 2013 voor de ploeg van de Reverberi’s – foto: Cor Vos

Modolo kijkt stiekem ook al uit naar de Giro d’Italia, waarin hij al negenmaal aan de start stond. ” Mensen die mij kennen weten dat ik niet al te veel vooruitkijk naar wedstrijden, maar gisteren zijn de sprintetappes van de Giro gepresenteerd en de finish in Treviso zou de perfecte gelegenheid zijn om nog een belangrijke koers te winnen in de trui van Bardiani-CSF-Faizanè.”

Kers op de taart
Voor ploegmanagers Bruno en Roberto Reverberi is de komst van Modolo de kers op de taart. “Hij voegt echt iets toe aan een toch al complete en competitieve selectie. We konden de beste renners van afgelopen seizoen behouden, zoals jonge renners als Zana, Fiorelli en Zoccarato en ervaren mannen als Visconti en Battaglin. Aan hen hebben we een belangrijke ‘groene long’ van twaalf jonge atleten toegevoegd, van wie sommigen reeds in hun eerste jaar indruk kunnen maken.”

In die selectie wordt nu dus ook sprinter Modolo ingepast. “Een snelle, winnende en ervaren man die de karakteristieken heeft om de ploeg verder te vervolledigen. Met Sacha hebben we de afgelopen weken gesproken over zijn terugkeer en afgelopen weekend is de overeenkomst gesloten. Sacha heeft bij ons een geweldig verleden. Hij won 24 koersen in drie jaar, cijfers die alleen een kampioen kan halen. Met hem erbij kijken we met nog meer vertrouwen naar de nabije toekomst.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

lo squalo dello Stretto 9 november 2021 om 15:52

Vreemd dat ze hem laten gaan. Anderzijds aan snelle mannen geen gebrek.

0
HSV 9 november 2021 om 16:44

Ik begrijp het wel. Hij kreeg een kans na jarenlang gekwakkeld te hebben met zijn gezondheid en ging daar eigenlijk mee door. In de Vuelta liet hij dingen zien waaruit blijkt dat hij nog wel fietsen kan, hoewel hij een aantal keren het tempo van Krieger niet volgen kon, maar dat was wel na bijna heel 2021 niet fit te zijn geweest.

0
Txirrindularitza 9 november 2021 om 15:58

Won in het Bardiani-tricot zes (van de 13) etappes, eind- en puntenklassement in de ronde van het Qinghaimeer 2013. Had een jaar later bij Lampre ook nog een aardige erelijst. Das war einmal!
Goed dat hij terug is op het oude nest (al zal hij weinig keus hebben gehad).

0
Wheely 9 november 2021 om 17:00

Sbaragli dan nog de enige Italiaan bij de Alpaca's, zouden ze er nog eentje aan het arsenaal toevoegen voor Fenix?

0
blix 9 november 2021 om 17:30

Stefano Oldani komt erbij.

0
Verweggistan 9 november 2021 om 20:42

En laatste gerucht is Mareczko naar Alpecin.

0
Murcia 9 november 2021 om 21:11

@Verweggistan
Las ik ook net bij vriend Ciro van La Gazetta. Dat vind ik erg leuk voor Jacub en slim van AF. Hij heeft een klein motortje maar het is een puntenpakker op de lagere niveaus qua koersen en net als DQS willen de Roodhooftjes een divers pakket aan rappe renners in de ploeg hebben. Met Matthieu, Tim, Jasper, Oldani, Vermeersch en Mareczko is dat voldoende ingevuld.

0
Maillot à Pois 9 november 2021 om 21:26

Ik wilde eigenlijk net Mareczko als grap maken.
Sinds hij de rondes van Hainan en Taihu Lake niet meer rijdt heeft hij immers ook op lager niveau bitter weinig gescoord.
Maar goed, misschien lukt het bij Alpecin wel als ze daar de wedstrijden weten uit te kiezen waar hij het wél kan.

0
Murcia 9 november 2021 om 21:43

@Maillot
Ik heb een zwak voor Jacub en ben dus totaal niet objectief maar als je op PCS zijn uitslagen van dit jaar bekijkt wordt hij netjes zesde in Piemonte en wint hij een etappe in de Settimana Coppi en Bartali. Niet spectaculair maar zeker ook niet slecht. Alle koersen boven de 170 km moet je hem niet laten rijden maar in het vlakke werk en de korte koersjes heb je een goedkope sprinter die voor jou punten kan pakken.

Overigens heerlijk gelachen in Lombardije toen zijn ploeg op social media telkens een update gaf over zijn positie in de koers. Ik hoef niemand te vertellen wat de laatste boodschap was maar het geeft aan dat men ook daar zijn beperkingen kent.

0
Maillot à Pois 9 november 2021 om 22:09

@murcia
Daar noem je dan ook wel de enige 2 uitslagen waarmee hij wat noemenswaardige punten gepakt heeft, met verder wat top-5 notaties in 2.1 wedstrijden scoor je niet zo heel veel.
Laat ik erbij zeggen dat ik ook niet geheel objectief ben, want ik heb ‘m dit jaar in een pooltje gespeeld en hoopte op wat overwinningen in koersen als de Ronde van Hongarije of Sicilië.
Goed mogelijk trouwens dat de Alpaca’s hem de nodige omkadering in de juiste koersen kunnen geven om hem wel te laten winnen, in dat geval gun ik het hem van harte en spoel ik mijn mond graag met bruine zeep ;-)

0
Romāns Vainšteins 9 november 2021 om 18:44

Altijd een zwak voor Bardiani gehad, wat mij betreft pakt Modolo een leuke platte etappe vanuit een kopgroep waar alle sterren naar zijn ex-soortgenoten gingen.

0
Dikke Vrouw 9 november 2021 om 20:29

Leuk voor chacha

0
MrBerend 10 november 2021 om 13:15

Soudal weer aan het slapen?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone