Ryan Kamp tot eind 2023 bij Pauwels Sauzen-Bingoal
foto: Cor Vos
dinsdag 20 april 2021 om 19:02

Ryan Kamp tot eind 2023 bij Pauwels Sauzen-Bingoal

Ryan Kamp heeft zijn contract bij veldritploeg Pauwels Sauzen-Bingoal verlengd. De 20-jarige Brabander, vorig jaar wereldkampioen bij de beloften en regerend Europees kampioen U23, blijft daardoor tot eind 2023 bij het team van manager Jurgen Mettepenningen. “Ik kan zonder stress verder werken aan mijn ontwikkeling, terwijl de kopmannen de druk voor me wegnemen”, zegt Kamp.

“Ik voel me op mijn plaats bij Pauwels Sauzen-Bingoal”, aldus Kamp. “Het klikt heel goed met de teamleiding, en het is fijn dat ik nog niet echt druk op mijn schouders krijg. Vorig seizoen vielen verschillende profwedstrijden zo goed mee dat ik ook komende winter voornamelijk bij de elite zal rijden. Dat lijkt me het beste voor mijn ontwikkeling als renner. De Wereldbeker en kampioenschappen rijd ik waarschijnlijk wel nog bij de U23.”

Ook manager Mettepenningen is blij met de contractverlenging. “Ryan was dé revelatie van de voorbije twee seizoenen”, vertelt hij. “En dat met veel regelmaat, zonder laagtes. Zo’n jongens, die een hele winter op niveau presteren, zie ik het liefst. Ryan is nu al de beste belofterenner van zijn generatie, maar hij heeft het ook in zich om onze profkern nog sterker te maken. Hij kan rustig verder blijven groeien in de schaduw van Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, en op het gepaste moment uit hun schaduw komen om zelf mee de ploeg te dragen.”

 
2 Reacties
Sorteer op:
Was een aangename verrassing de voorbije winter, ook tussen de profs
20 april 2021
Was dat geen leuke geweest voor JV U23

Reacties zijn gesloten.