Ryan Kamp heeft de smaak te pakken en wint ook in Hoogerheide

zondag 26 januari 2020 om 12:29
Ryan Kamp heeft de smaak te pakken en wint ook in Hoogerheide

foto: Cor Vos

Ryan Kamp heeft bij de beloften de afsluitende wereldbekermanche in Hoogerheide op zijn naam geschreven. De Nederlandse kampioen van Pauwels Sauzen-Bingoal haalde het na een snelle en spannende cross. Kamp won vorige week ook al de wereldbekerveldrit van Nommay.

In Hoogerheide is het vaak ploeteren geblazen voor de veldrijders, maar vandaag kregen de beloften een relatief snel parcours voorgeschoteld. Verschillende renners probeerden tijdens de wedstrijd een kloofje te slaan, maar telkens vond er weer een hergroepering plaats. We gingen dan ook met een omvangrijke kopgroep de laatste rondes in.

Kamp en de Fransman Antoine Benoist bleken in de finale over net iets meer jus in de benen te beschikken. De Nederlander en de Fransman gingen in de aanval en reden weg van de concurrentie. Benoist gaf een zeer goede indruk, maar het was Kamp die zijn Franse concurrent uit het wiel wist te kletsen.

Rentree Jens Dekker 
Voor de 19-jarige Kamp is het alweer zijn tweede wereldbekerzege in korte tijd, na zijn eerste wereldbekertriomf in het Franse Nommay. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal – die onlangs een driejarig profcontract tekende bij zijn ploeg – trekt als een van de topfavorieten naar het WK veldrijden in het Zwitserse Dübendorf.

Benoist finishte enkele seconden later als tweede in Hoogerheide, terwijl Niels Vandeputte de derde plek wist te veroveren. Met Tim van Dijke, Mees Hendrikx en Pim Ronhaar finishten er nog drie Nederlanders in de top-10. Jens Dekker maakte vandaag zijn rentree, nadat hij voor de tweede keer werd geveld door gordelroos.

De voormalig wereldkampioen bij de junioren eindigde als achttiende. De eindzege ging naar Kevin Kuhn, al had de Zwitser een ware rampstart in Hoogerheide. Kuhn kende pech en moest al vroeg in de achtervolging, maar wist ondanks een 39e plaats alsnog het eindklassement te winnen. Het verschil met runner-up Kamp: tien punten.

foto: Cor Vos

Uitslag wereldbekermanche flag-nl Hoogerheide
flag-nr1 flag-nl Ryan Kamp in 47m15s
flag-nr2 flag-fr Antoine Benoist op 8s
flag-nr3 flag-be Niels Vandeputte op 11s
4. flag-gb Ben Tulett op 13s
5. flag-gb Cameron Mason op 19s
6. flag-nl Tim van Dijke z.t.
7. flag-it Jakob Dorigoni op 33s
8. flag-nl Mees Hendrikx op 35s
9. flag-nl Pim Ronhaar op 37s
10. flag-es Iván Feijoo Alberte op 43s

Dit artikel delen:

1 Reactie

HoofdIsVrij 26 januari 2020 om 14:47

Knappe overwinning. Hopelijk weet hij de vorm naar komend weekend door te zetten!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone