Ryan Gibbons volgt Daryl Impey op als Zuid-Afrikaans wegkampioen

zondag 9 februari 2020 om 11:41
Ryan Gibbons volgt Daryl Impey op als Zuid-Afrikaans wegkampioen

foto: Cor Vos (archief)

Ryan Gibbons mag zich één jaar lang Zuid-Afrikaans kampioen op de weg noemen. De renner van NTT Pro Cycling onttroonde in Swadini Resort titelverdediger en topfavoriet Daryl Impey, die ditmaal genoegen moest nemen met een zilveren medaille. Het brons ging naar Jayde Julius.

De 25-jarige Gibbons mocht het na een wedstrijd van ruim 170 kilometer opnemen tegen de op papier ook zeer snelle Impey, de man die twee dagen geleden voor de negende keer Zuid-Afrikaans kampioen tijdrijden werd. Maar vandaag bleek de coureur van Mitchelton-Scott niet opgewassen tegen Gibbons.

Het is voor Gibbons zijn eerste nationale titel bij de profs, nadat hij vorig jaar al tweede werd achter Impey. Eerder op de dag won zijn Duitse ploeggenoot Max Walscheid al de derde etappe in de Tour de Langkawi. De Zuid-Afrikaanse vrouwen streden gisteren overigens al om de nationale wegtitel.

De zege ging ook dit jaar naar Ashleigh Moolman, de 34-jarige renster van CCC-Liv. De ervaren klimster werd eerder al nationaal kampioene in 2012, 2013, 2014, 2015 en 2019 en versloeg ditmaal Carla Oberholzer en Maroesjka Matthee in een sprint.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Leukefans 9 februari 2020 om 12:12

Erg mooi voor hem. Ik kan iedereen aanraden het gesprek met Gibbons in de NTT podcast ‘Unclipped’ eens te beluisteren, interessante kerel die hopelijk in die trui een nieuwe stap vooruit kan zetten.

SkyField 9 februari 2020 om 12:22

Het Riis effect?

Leukefans 9 februari 2020 om 13:17

Hopelijk is die reactie snel uit ieder zijn systeem, ben ze nu al behoorlijk beu..

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone