Runner-up Tadej Pogacar: “Het was een geweldig gevecht”

maandag 22 juni 2020 om 13:00
Runner-up Tadej Pogacar: “Het was een geweldig gevecht”

foto: Cor Vos (archief)

Tadej Pogačar stond na afloop van het Sloveens wegkampioenschap op het podium, maar de titel ging naar zijn oudere landgenoot Primož Roglič. “Het was een geweldig gevecht met Primož. Bovendien was de sfeer fantastisch”, zo vertelde Pogačar na afloop op Instagram.

Vooraf werd er reikhalzend uitgekeken naar een duel tussen Pogačar en Roglič en beide renners stelden afgelopen zondag niet teleur. Roglič leek weg te rijden op vier kilometer van de streep, maar de renner van Jumbo-Visma kreeg niet veel later toch weer het gezelschap van de jonge Pogačar.

De twee wereldtoppers waren aan elkaar gewaagd en lieten het uiteindelijk aankomen op de laatste oplopende kilometer: daarin reed Roglič weg van zijn jongere landgenoot om de zege te pakken. Pogačar kwam als tweede over de streep, Matej Mohorič mocht als nummer drie ook mee het eindpodium op.

“Het was een mooie wedstrijd en ik moet Primož feliciteren. Het was een fantastisch gevecht en de sterkste renner wint altijd na een dergelijke finish. Ik ben blij met de tweede plaats en ik moet mijn ploeg UAE Emirates echt bedanken voor de steun. Ik kan niet wachten om straks weer in Europa te koersen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

lander luypaert 22 juni 2020 om 13:16

Iemand die heeft gezien wanneer Pogacar gevallen is? Kwam over de finish met een knie die open lag en een been vol bloed.

0
xistnc 22 juni 2020 om 15:09

Mooi gevonden, Ivo!

Ziet eruit alsof Roglic zijn concurrent finaal uit het wiel gesprint heeft in de laatste kilometer. Het verschil is hier niet dusdanig, dat Pogacar een uitgebreid bezoek aan de bossages of het prikkeldraad kan hebben gebracht.

0
Kelder is de Man 22 juni 2020 om 16:07

Ja, dank Ivo. Dat ik ooit kippenvel zou krijgen van 40 seconden Sloveens wielrennen. Als een ijskoude Leffe na maanden onthouding.

0
I. Karner 22 juni 2020 om 15:15

Pogacar heeft al in de derde ronde gefallen, op het begin. Dat heeft geen invloed op gevecht met Primoz gehad.
Er is een foto daarvan te zien hier (sloveense nationale televisie):
https://www.rtvslo.si/sport/kolesarstvo/naslov-ki-ga-se-nisem-osvojil-ceprav-sem-dp-vozil-najveckrat-v-karieri/528116

0
SteelHorseCowboy 22 juni 2020 om 21:04

Wat een beroerd filmpje.

0
Turtlehead 22 juni 2020 om 23:33

Ik vind het wel cool om te zien, midden tussen de toeschouwers en een serieus sprintje van Roglic.
Ik wist trouwens niet dat Slovenen zulke omvangrijke huishoudens hadden, en dat die altijd met die hele groep samen naar de koers gaan, maar dat terzijde.

0
KennyKlimmen 22 juni 2020 om 23:42

Goedemoguh das een indrukwekkend sprintje bergop…

0
Romāns Vainšteins 23 juni 2020 om 07:14

Bij een a deux is dat altijd zeer relatief, even goed was het zo wat een beroerd sprint je van Pogacar, we zullen het nooit weten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone