Herregodts en Marit voor twee jaar naar Intermarché: “Taco van der Hoorn als inspiratie”

dinsdag 9 augustus 2022 om 12:35
Herregodts en Marit voor twee jaar naar Intermarché: “Taco van der Hoorn als inspiratie”

Herregodts in beeld - foto: Cor Vos

Rune Herregodts en Arne Marit hebben een contract van twee jaar getekend bij Intermarché-Wanty-Gobert. De twee Belgen komen over van Sport Vlaanderen-Baloise en sluiten aan bij de ploeg van Hilaire Van der Schueren in 2023. “We focussen ons nu op een nieuwe generatie jonge renners”, aldus ploegleider Aike Visbeek.

“Ik was op zoek naar een omgeving waarin ik mezelf kan blijven verbeteren. Winnen is het ultieme doel van elke wielrenner, maar progressie boeken is mijn belangrijkste drijfveer”, vertelt Herregodts op de ploegsite. “De bijzondere aandacht die aan het materiaal wordt besteed is een belangrijke factor voor mij, omdat ik echt om de details geef. Ik ben altijd op zoek naar marginale winst. Mijn inspiratie haal ik bijvoorbeeld uit podcasts met Taco van der Hoorn.

De 24-jarige Heregodts wist dit jaar tweemaal te zegevieren. Begin dit jaar deed hij dat in de Ruta del Sol, afgelopen week kon hij in de Ronde van Tsjechië zijn handen in de lucht steken. Beide overwinningen behaalde hij vanuit de vroege ontsnapping. “Ik heb ontdekt dat ik de betere renners bergop kan volgen. We zullen nu zien hoe dat in de WorldTour zal zijn. Ik heb de ambitie om langer dan twee jaar bij de ploeg te blijven. Een ding blijft zeker: mijn liefde voor de vroege ontsnapping zal niet veranderen!”

Arne Marit: “Dit seizoen veel pech gehad, maar wil progressie maken als sprinter”
Ook Marit komt van Sport Vlaanderen-Baloise over. De jonge sprinter stond al een aantal jaren in contact met IWG. “Ik hoop dezelfde evolutie te maken als Gerben Thijssen door met een vaste lead-out partner te werken en net als hij veel sprintkansen te krijgen. Mijn ultieme doel is om mee te strijden voor de overwinning op de Champs-Elysées, de meest prestigieuze sprint ter wereld.”

“Jammer genoeg werd mijn progressie dit seizoen afgeremd door een lange reeks valpartijen en pech. De kans die ik nu krijg neemt de druk weg en motiveert me om me zo veel mogelijk te laten zien dit einde van het seizoen.”

Aike Visbeek: “Marit voor de sprints, Herregodts kan zich ontwikkelen in rittenkoersen”
Ploegleider Aike Visbeek is vanzelfsprekend blij met de komst van de twee nieuwe en jonge aanwinsten. “Marit gaat gebruik kunnen maken van de expertise van onder meer Mike Teunissen of Boy van Poppel om de volgende stap te maken in sprintwedstrijden. Bij de U23 was hij altijd een van de favorieten als het op een sprint aankwam en bij de profs brak hij vorig jaar door met een zege in de GP du Morbihan en een top-10 in Parijs-Tours.

“Herregodts maakte indruk op me met zijn mooie overwinning in Parijs-Tours U23 in 2020. Ook zijn drie profzeges waren een voor een opmerkelijke prestaties. Rune is een zeer intelligent persoon, die op een professionele manier werkt en die veel waarde zal toevoegen aan onze ploeg in tijdritten. Hij heeft ook een mooie toekomst in heuvelachtige rittenkoersen.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

LeoR 16 9 augustus 2022 om 12:57

Edit redactie: Bedankt, is aangepast.

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 9 augustus 2022 om 13:15

Mooie aanwinsten! Goed dat wanty zich richt op het beter maken van renners in afmaken van koersen. Daar zijn ze toch goed in gebleken.

0
Jungle Man 9 augustus 2022 om 13:24

Wanty wordt meer en meer een team waarmee rekening gehouden moet gaan worden. Deze aanwinsten heb ik veel vertrouwen in

0
Mystery Rider 9 augustus 2022 om 13:32

Leuk om te zien dat het ‘opleidingsproject’ Sport Vlaanderen weer terug op de rails lijkt te zitten en de talenten die worden gerecruteerd ook wel degelijk doorstromen naar WT teams ! Het is de laatste jaren wel anders geweest!

Is natuurlijk ook niet makkelijk als de grootste Belgische talenten rechtstreeks van juniores naar WT overgaan (Remco, Uitdebroeckxs, Van Wilder, Van Gils, Nys,…)

0
ben_pronk 9 augustus 2022 om 13:54

Topaankopen

0
Koersmaniak 9 augustus 2022 om 14:22

Mooie transfer voor alle partijen.
Hopelijk boeken Marit en Herregods nog een mooie progressie.

0
Stabanger 9 augustus 2022 om 15:27

Daar lijkt ook wel budget te zijn.

Maar Rui Costa en Mike Teunissen vind ik twee dikke, dikke miskopen.

0
Stabanger 9 augustus 2022 om 15:29

palmaresteerders met veel franjes, weinig constant en geen onontdekt potentieel

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 9 augustus 2022 om 15:33

Kun je dat niet pas achteraf zeggen?

0
Shinzawai 9 augustus 2022 om 15:40

Ik ga er voorlopig vanuit dat Aike Visbeek weet wat hij doet. Kristoff, Pozzovivo en Meintjes werden ook als miskopen gezien, maar die hebben het prima gedaan bij Intermarché.

0
Stabanger 9 augustus 2022 om 15:55

klopt Shinzawai, met uitzondering van Kristoff die altijd z'n koersen pakt. Op en top professional, sterke beer en sympathieke man.

0
Jean Dumas 9 augustus 2022 om 17:02

Naast Visbeek werkt Valerio Piva bij Wanty, die weten echt wel wat ze doen.

0
Deel Koeper 9 augustus 2022 om 18:39

Teunissen zal zijn ding wel doen.

Rui Costa begrijp ik ook niet, daar zie ik echt geen revival meer gebeuren, dat lijkt helemaal op.

0
vanSpringel 9 augustus 2022 om 16:08

Prachtig wanneer die vrijbuitersploeg knuppels in de ploegentaktiek van de sprintersploegen gooit.
IWG is een ploeg waar we als wielrensupporter blij mee moeten zijn. Moeten zijn ja !

0
De Dikke Dromedaris van Diemen-Zuid 9 augustus 2022 om 17:18

Taco van der Hoorn, een inspirator en voorbeeld voor velen, van Vuillermoz tot Herregodts.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone