Rujano verovert de macht in Langkawi
zaterdag 6 maart 2010 om 10:40

Rujano verovert de macht in Langkawi

José Rujano heeft de zesde etappe van de Tour of Langkawi gewonnen. De vederlichte Venezolaan, dit jaar weer terug op hoger niveau in dienst van ISD-Neri, was met voorsprong de beste in de koninginnenrit naar Genting Highlands en pakte daarmee ook de leiding in het klassement.

Waar de eerste vijf ritten van de Tour of Langkawi nog weinig echte hindernissen vertoonde, was etappe 6 van de Maleisische 2.HC-koers er één om vingers van af te likken. De finishlijn lag namelijk bovenop de Genting Highlands, een maarliefst dertig kilometer lange klim.

De afgelopen drie jaar was het de kleine Colombiaan José Serpa (dit jaar niet van de partij) die zijn duivels hier met succes ontbond, dit jaar was het de beurt aan de eveneens klein van stuk zijnde José Rujano. Na zijn optreden in de Giro d’Italia van 2005 kwam hij nooit meer echt op zijn niveau, en de afgelopen twee jaar reed hij zelf in dienst van kleine amateurploegjes. Nu is Rujano weer terug op het hoogste niveau bij het ProContinentale ISD-Neri, en dat wou hij laten merken ook.

Eén voor één moesten zijn concurrenten de rol lossen, tot op vijf kilometer van de meet de ervaren Iraniër Hossein Askari als laatste capituleerde. Rujano reed onverstoord door en kwam niet meer in de problemen. Uiteindelijk was het de onbekende Koreaan Hyo Suk Gong die twee minuten later de tweede plaats veroverde, net voor Askari. Morgen sluit de Tour of Langkawi af met een vlakke rit tussen Kuala Kubu Bahru en Dataran Merdeka.

Tour of Langkawi (2.HC)
Etappe 6: Putrajaya – Genting Highlands (102,8 km)
1. José Humberto Rujano (Ven/ISD-Neri) 3u04m21s
2. Hyo Suk Gong (ZKo/Seoul Cycling) + 2m09s
3. Hossein Askari (Irn/Tabriz Petrochemical) + 2m36s
4. Peter McDonald (Aus/Drapac Porsche) + 3m22s
5. Amir Zargari (Irn/Azad University Iran) z.t.
6. Alexandr Shushemoin (Kaz/Kazachstan NS) + 4m27s
7. Matthias Brändle (Oos/Footon-Servetto) + 4m52s
8. Markus Eibegger (Oos/Footon-Servetto) z.t.
9. Ghader Mizbani Iranagh (Irn/Tabriz Petrochemical) + 5m02s
10. Ahad Kazemi Sarai (Irn/Tabriz Petrochemical) + 5m36s

Algemeen Klassement na etappe 6
1. José Humberto Rujano (Ven/ISD-Neri) 21u06m58s
2. Hyo Suk Gong (ZKo/Seoul Cycling) + 2m07s
3. Hossein Askari (Irn/Tabriz Petrochemical) + 2m42s

RIDE Magazine