Rui Costa teleurgesteld: “Ik moet dit accepteren”

vrijdag 11 juni 2021 om 19:17
Rui Costa teleurgesteld: “Ik moet dit accepteren”

foto: Cor Vos

Rui Costa won vrijdag de zesde rit in de Ronde van Zwitserland, maar werd even later door de jury teruggezet naar de tweede plaats. “Ik vind deze beslissing jammer, maar ik moet het accepteren”, zegt hij na afloop.

“Natuurlijk ben ik teleurgesteld met dit resultaat. We hebben fantastisch gereden als team, maar het enige dat we nu kunnen doen is de focus behouden en al onze energie stoppen in de dagen die nog gaan komen.”

Door zijn tweede plaats steeg Costa wel twaalf plaatsen in het algemeen klassement. De Portugees vindt zichzelf met nog twee ritten te gaan terug op de tiende plaats, op meer dan drie minuten van leider Richard Carapaz.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Michelangelo 11 juni 2021 om 19:25

Nietszeggende quotes helaas; ik had graag gehoord of hij het eens of niet eens was met de beslissing, en zijn visie op de sprint en wat er gebeurde, of hij zelf ook vond dat hij van zijn lijn afweek, etc.

Turtlehead 11 juni 2021 om 20:17

Heb je gezien hoe hij over de finish kwam en zich daarna gedroeg? Hij wist meteen al hoe laat het was en zal zich achteraf wel voor zijn kop slaan. Dit is een doorgewinterde prof die het winnen verleerd is, maar heel goed weet wat ie doet/deed.
En het dus ‘accepteert’.

xistnc 11 juni 2021 om 21:21

@turtlehead
Prima. Maar dat wil ik dan ook van hem horen.

oudbegonnen 12 juni 2021 om 08:35

Met het uitblijven van kritiek op de beslissing is het denk ik duidelijk dat hij wist dat hij fout zat en het accepteert.

MartinMartin 12 juni 2021 om 09:55

Zonde. Hij was de terechte winnaar. Maar goed, er komt nog wel een kans voor Rui Costa. Hij kan vast nog wel een keer goed sportief wraak nemen op die belgen, wat zijn die Lotto’s toch een stelletje kruimeldieven.

Edwin Jansen 12 juni 2021 om 13:25

Wel grappig dat zo’n veteraan met zo’n verhaal gewoon weg komt. Stel je voor dat een eerstejaars prof dit doet en dan met dit verhaal komt. Denk dat er de volgende dag wel wat corrigerende opmerkingen zouden zijn gevolgd in het peloton. Het profwielrennen is net de echte maatschappij.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair