Rui Costa stapt op dag één met maagklachten uit de Tour de Langkawi

dinsdag 11 oktober 2022 om 12:51
Rui Costa stapt op dag één met maagklachten uit de Tour de Langkawi

foto: Cor Vos

Rui Costa heeft de eerste etappe van de Tour de Langkawi niet uitgereden. De 36-jarige Portugees kampte tijdens de openingsrit met maagklachten en stapte derhalve uit de wedstrijd. Dat meldt zijn ploeg UAE Emirates op sociale media.

“Helaas haalde Rui Costa de finish van de eerste etappe van de Tour de Langkawi niet vanwege maagklachten. Beterschap, Rui”, luidt het bericht van UAE Emirates, dat met Rui Costa een van de outsiders voor de eindzege verliest. De ploeg uit het Midden-Oosten beschikt nog wel over George Bennett. De selectie bestaat verder uit Joel Suter, Yousif Mirza, Juan Sebastián Molano en Ryan Gibbons. Laatstgenoemde eindigde in de door Gleb Syritsa openingsrit naar Kuala Lumpur als zevende.

Woensdag staat de tweede etappe van de Tour de Langkawi op het programma. De renners rijden over een afstand van bijna 179 kilometer van Kuala Klawang naar Raub. Het vlakke parcours biedt opnieuw kansen voor sprinters. 


Dit artikel delen:

4 Reacties

Posterix 11 oktober 2022 om 14:30

Bah, wat sneu voor hem! Tis ook niet bepaald naast de deur, dus je bent ook zomaar niet weer thuis (ervanuitgaande dat hij in Europa woont)

0
Mystery Rider 11 oktober 2022 om 14:48

Shit daar gaat mijn gokje … de nasi lemak en beef rendang zullen hem niet goed bekomen zijn … jammer!

0
De Siepel 11 oktober 2022 om 14:54

Ik had eigenlijk wel verwacht dat Rui Costa ook afscheid zou nemen. Blijkbaar gaat hij nog een jaartje door. Even wat meer pensioen opbouwen bij UAE.

0
Nelson 11 oktober 2022 om 15:33

Costa trekt volgend seizoen naar Wanty.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone