Rui Costa over UAE Emirates: “Wij zijn op dit moment de beste ploeg ter wereld”

woensdag 12 januari 2022 om 14:24
Rui Costa over UAE Emirates: “Wij zijn op dit moment de beste ploeg ter wereld”

foto: Cor Vos

Rui Costa zal komend seizoen voor de tweede keer in zijn carrière de Giro d’Italia rijden. In tegenstelling tot 2017, toen hij een vrije rol had en driemaal tweede werd in een rit, zal hij nu voornamelijk in dienst rijden, is de verwachting.  “We hebben met João Almeida één grote leider”, aldus de Portugees op het persmoment van UAE Emirates.

“We zullen er alles aan doen om Almeida in de best mogelijke positie te brengen. Vervolgens, als alternatief, kunnen we andere kaarten spelen”, zegt Costa, die zijn team enorm heeft zien veranderen over de jaren. “Het team is erg veranderd, erg gegroeid. Wat mij betreft, zijn we op dit moment het beste team ter wereld, en we werken er hard aan om nog beter te worden.”

“We hebben nu een topper als Tadej Pogačar, die de Tour twee keer heeft gewonnen. Als iemand alles kan winnen, is hij het. Hij heeft zijn klasse laten zien in de grote rondes, maar ook in het eendaagse werk. Een uitzonderlijke renner, iets anders kan ik er niet over zeggen. Na de Tour zal hij alweer andere doelen stellen; wellicht zelfs het wereldkampioenschap”, klinkt de Portugees vol lof over zijn jonge teamgenoot.

Dit artikel delen:

17 Reacties

thomasjaarsma 12 januari 2022 om 14:31

Hier zullen de meningen verschillen. Top 3

0
KimJungPoels 12 januari 2022 om 14:37

Denk dat Jumbo, UAE & Ineos alle drie niet ver van elkaar af zitten. UAE heeft de allersterkste coureur van het moment. Jumbo is in de breedte wat sterker en heeft er in ieder geval ook 2 uit de top-5 te pakken. Ineos mist misschien net de absolute topper maar heeft daarentegen in de breedte weer een weergaloos sterk team. Quickstep zit er nog een stukje vanaf denk ik maar ook weer niet extreem ver.

Op dit moment zou ik Jumbo het voordeel van de twijfel geven omdat die eigenlijk op alle fronten een absolute wereldklasse renner hebben.

0
Groetjesaandevoetjes 12 januari 2022 om 16:21

UAE en Ineos hadden geen topsprinters. Komt dit seizoen verandering in. Quick Step heeft de laatste jaren nooit klassement toppers gehad en ik verwacht daar dit seizoen ook niet veel verandering. JV heeft zelfs zonder Dylan nog genoeg sprint kracht met Van Aert en Van Aert hoort bij de top voor de eendagskoersen, dus bij mij gaat ook de keuze naar JV als beste ploeg in de breedte, maar als Ackermann volgend jaar meer wint dan Van Aert en Pogacar weer meer wint dan Roglic dan gaat het predikaat beste ploeg al snel naar UAE lijkt me. Zo is beste ploeg eigenlijk al snel als er maar 2 renners goed genoeg zijn.

0
jv88 12 januari 2022 om 14:42

Sterkste renner ja Rui. Sterkste ploeg zeker niet!

0
AWestie 12 januari 2022 om 14:55

Edit redactie: Bedankt, is aangepast.

0
Dikke Vrouw 12 januari 2022 om 15:01

Naast pogi hebben ze weinig gepresteerd vorige jaar

0
Murcia 12 januari 2022 om 15:06

Sterkste ploeg zijn ze niet maar ze groeien wel, er zit echt wel een lijn in de aanwinsten en ze bouwen om Pogacar heen een ploeg die nu al drie keer zo sterk is als in 2020 voor wat betreft rondewerk. Wel wordt belangrijk dat er in het voorjaar ook een andere strategie komt dan het we laten Tadej wel meedoen. Juist daar stellen de aanwinsten tot nog toe teleur. Hirschi met de blessures en Trentin vind ik ook tegenvallen.

0
De Cabybara van de Conradkade 12 januari 2022 om 15:34

Wel de sterkste aanwinsten dit seizoen met Almeida, Soler, Bennett en Ackermann.

0
Dikke Vrouw 12 januari 2022 om 15:57

Almeida zou de uitzondering op de regel zijn als hij niet achteruit begint te fietsen na zn vertrek bij de wolven

0
Fabiaru 12 januari 2022 om 17:10

Ik zou BORA ook wel hoog inschalen met Bennett, van Poppel, Vlasov, Higuita en Hindley

0
FDJ 12 januari 2022 om 19:51

@fabiaru Bora heeft vooral renners net onder de top. Zeker het rijtje namen dat je nu noemt. Bennett komt hopelijk terug aan de top. Vlasov is een renner voor plaats 3 tm 7 en Higuita heeft vooralsnog vooral leuke dingen laten zien in het werk van een week.

0
Al Phila 12 januari 2022 om 15:39

Momenteel staat er maar 1 ploeg bovenaan en dat is TJV met Dennis zijn overwinning ! (en natuurlijk de crossen van WvA).

0
plattenband 12 januari 2022 om 19:08

Hebben we al gehad!

UAE is als een eenvoudige tent. Schop de 2 steunpalen er onderdoor en de tent zakt compleet ineen.

QSA zonder twijfel beste team. Eerste op ranking, meeste zeges en meeste spreiding in zeges over aantal renners. En de rijkste geschiedenis, al lijkt dat van geen tel. En nee, ze hebben geen GR gewonnen, maar een jaar zit vol koersen van groot en klein en iedere koers heeft ergens een zeker belang.

Met geld kan je ook een ploeg bijeen kopen, maar dan ben je nog geen team. Als Ineos met een ’team’ waarin minstens 5 renners al een GR hebben gewonnen of zeker kunnen winnen de 3 GR’s niet wint, dan hebben ze eigenlijk gefaald.

0
Geel Zwarte Bril 12 januari 2022 om 22:15

Als er een prijs naar meest vervelende reageerder op dit forum zou zijn. Dan zou deze naar jou gaan.

Buiten dat is JV de beste ploeg. Superieure ak man, een topsprinters en 1 van de beste klassieke renners van de eeuw.

QS komt misschien op plek 5. Na JV, Ineos, UAE en Alpacin.

0
plattenband 12 januari 2022 om 23:29

waarheid kwetst he. Weten we allen!

En ja, er bestaan chauvinistische Belgen. Er zijn niet alleen chauvinistische Fransen en Nederlanders.

Voor de rest is uw reactie idioot. Maar het feit dat de maatschappij ook mensen met idiote meningen omvat is geweten.

0
Alexander 13 januari 2022 om 10:19

Dat QSA een goede ploeg is ben ik het mee eens, maar niet de beste ploeg. In de grote rondes laten zij echt te weinig zien en juist hier rijdt vaak het beste van het beste in beste vorm rond. Daarnaast zijn er natuurlijk de klassiekers en ook daar hebben zij het net niet. Ik denk toch dat het Jumbo moet zijn op basis van afgelopen jaar. Komend jaar moeten wij nog zien, maar dan zou ik Costa nog wel eens gelijk geven. Ik verwacht veel van Poga en Almeida in het rondewerk. Als Hirschi weer op niveau komt zal die ook echt wel wat gaan winnen.

0
debarreman 13 januari 2022 om 07:00

Allround schaatsen, wie kijkt er nog naar. Wielerploegen hebben hun specialisaties (GT, klassiekers, sprint, etcetera.), waarbij opvalt dat UAE sterk afhankelijk is van Pogi en de andere grote teams dat veel minder kennen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone