Rui Costa over opgave in Tour: “Pijn in rug en linkerbeen”

donderdag 16 juli 2015 om 12:10
Rui Costa over opgave in Tour: “Pijn in rug en linkerbeen”

foto: Sirotti

De Portugees Rui Costa moest gisteren voor het tweede jaar op rij opgeven in de Ronde van Frankrijk. De renner van Lampre-Merida kampte met naweeën van zijn val: “Ik heb pijn in mijn rug en linkerbeen door de valpartij van vorige week maandag”, verklaart hij tegenover Biciciclismo.

Costa had zich volledig gefocust op een goed eindklassement in deze Tour. “Het is een zeer trieste dag: Ik heb hard gewerkt om in goede vorm aan de Tour de France te beginnen. Ik maakte offers om te proberen een goed klassement neer te zetten en nu ben ik één van de opgevers”, baalt de 28-jarige coureur hardop. “Hierbij wil ik mijn excuses aanbieden aan het team, partners, sponsors en fans voor het niet behalen van de doelstellingen die ik vooraf had”, hij betreurt zijn gedwongen opgave.

“Ik kan niet concurreren met de andere kopmannen. Mijn valpartij, maar ook de intensiteit en hitte van de wedstrijd hebben mij genekt. Ik besef dat dit variabele zijn die bij de Tour horen. Kennelijk verteer ik dat slecht.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Thoin 16 juli 2015 om 12:12

Enorm eerlijke conclusie, mss gewoon richten op koersen van een week zoals Spilak dat elk jaar goed doet… Een klassieker kan hij ook winnen denk ik :)

the one raul 16 juli 2015 om 12:21

Ik vergeef het je Costa. Mijn tourpool is toch al naar de knoppen ;)

ValverdeBassoNibali 16 juli 2015 om 12:25

Zoals ik al zei, hij is een geweldige afmaker voor tussenetappes. Daar moet hij voor gaan. Daarnaast proberen te pieken in koersen als Romandië, Zwitserland en Parijs-Nice. Met nog ereplaatsen in klassiekers is hij één van de beste renners uit het peloton.

hnac 16 juli 2015 om 12:26

@Thoin, Costa is inderdaad het niveau Spilak en kan goed meerdaagse koersen winnen. Hij is ook geweldig in het kiezen van etappes. Hij heeft toch al veel gewonnen incl. WK titel. Geen absolute kopman voor een grote ronde al ben ik benieuwd wat hij in een Giro kan qua AK. Laat hem dat maar eens proberen.

Sebas 16 juli 2015 om 13:36

Grotendeels eens met VBN. Costa heeft de grootste klassieker van allemaal al op zak. Spilak haalt de laatste jaren een goed niveau, maar Costa is wat mij betreft nog wel een klasse beter.

Matisz 16 juli 2015 om 15:09

@LyndaLid had me gisteren blijkbaar verkeerd begrepen. Ik was ontgoocheld in zijn Tour-prestatie (blijkbaar met een gegronde reden) maar voor de rest een groot coureur met WK en etappe-zeges en ongetwijfeld volgen er nog grote overwinningen. Ik verwacht van hem nog een sterk najaar.

Headlines

Materiaalzone