Rugklachten Mathieu van der Poel verholpen: “Rustpauze heeft hem deugd gedaan”

zaterdag 30 oktober 2021 om 19:04
Rugklachten Mathieu van der Poel verholpen: “Rustpauze heeft hem deugd gedaan”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel is na vier weken zonder fiets weer aan het trainen geslagen. Na een lastig einde van het seizoen waarin rugklachten hem parten speelden, was de rust hard nodig om helemaal te laten herstellen. “Zijn rug is geen issue meer”, vertelt fysiotherapeut David Bombeke aan Het Nieuwsblad.

Volgens Bombeke waren de rugklachten bij MVDP te wijten aan een opeenstapeling van een aantal factoren. “Mountainbiken, crossen, op de op weg koersen, zijn val op de Spelen, de Tour… Eigenlijk hebben we het nooit als iets alarmerends gezien. We hebben dat probleem gewoon nooit grondig kunnen behandelen omdat hij nooit echt rust kon inlassen. Dus het was eigenlijk een vorm van overbelasting.

Die tijd om rust in te lassen was er de afgelopen weken wel. En dus is Van der Poel weer helemaal hersteld. “We hebben hem terug gescreend vanaf nul, waardoor we hem als een soort nieuwe patiënt behandeld hebben en bekeken hebben hoe we zijn zwakke punten kunnen aanpakken.”

“De voorbije twee jaar heeft hij wel oefeningen gedaan, maar meer ter onderhoud. Mathieu leeft op adrenaline hé en dat gaan we ook niet meteen kunnen veranderen. Daar heeft hij met zijn rug dus een beetje de prijs voor moeten betalen”, eindigt hij.

Rentree in het veld
Het is nog niet duidelijk wanneer Van der Poel weer het veld in duikt. Deze week werd wel bekend dat het WK veldrijden in de Verenigde Staten eind januari wel op de agenda staat van de Nederlander. “Ik zie niet goed in waarom we het WK zouden moeten laten vallen. Tuurlijk is het een beetje een ambetante verplaatsing. Maar ik heb niet het gevoel dat Mathieu nu al op een punt in zijn carrière is aanbeland dat hij die dingen zomaar kan schrappen. Voorlopig is een afmelding niet aan de orde.”, aldus Christoph Roodhooft.

Dit artikel delen:

18 Reacties

Turtlehead 30 oktober 2021 om 19:18

Nou, niks aan de hand dus eigenlijk, behalve dan dat hij teveel van alles wat heeft gedaan en te weinig balans had in de arbeid-rust verhouding.
Die laatste twee dingen zijn natuurlijk niet echt nieuws.
Hopelijk leidt het tot enige bezinning en wordt herhaling voorkomen.

Overigens weet ik een relatief eenvoudige manier om de (wegfiets)agenda wat overzichtelijker te maken, maar ik zal niet de moeite te doen om hem hier te vermelden. Van teveel open deuren gaat het maar tochten ;)

Reiger 30 oktober 2021 om 19:24

Dan waait er wel een reiger door die open deur naar binnen Turtlehead ;) , gewoon die MTB een seizoen laten staan en zien wat dat brengt. Tevens leren om koersen als voorbereiding te rijden met het oog op grote wedstrijden. Deur kan weer dicht.

lescargot 30 oktober 2021 om 20:04

Ik zie hem het liefst vnl. in het veld iedereen uitwonen…maar menneke Pidcock zal voort oprukken. Dan maar weer eens een vol MTBseizoen eraanplakken en de weg laren voor wat het is.

Aerosolo 30 oktober 2021 om 21:14

Hij zal toch wel Paris-Roubaix willen winnen? En zijn sponsors en de Tourorganisatie zullen hem ook graag in de Tour zien.

girardengo 30 oktober 2021 om 20:31

En zo komt hij al doende – en tegen een muur oplopend (in dit geval de rugklachten) – tot het inzicht wat zijn grenzen zijn. Maar het blijft een lastige puzzel, met die drie disciplines. Je kunt ook gewoon te véél talent hebben.

Chippen 31 oktober 2021 om 11:02

tenzij vlot schakelen tussen 3 wielertakken ook een talent is en mvdp dat niet heeft

pidcock lijkt het wel te kunnen

Wheely 31 oktober 2021 om 11:49

Of Pidcock dat volhoudt moet ook nog blijken natuurlijk, zijn seizoen op de weg was in principe goed maar ook hij heeft ervaren dat het schakelen niet ideaal is. Zie zijn Vuelta, maar hij is nog wel superjong, komt op de weg eigenlijk net kijken.

Pietspeed 31 oktober 2021 om 13:30

Te veel talent? Dat heb ik nog nooit gehoord. Bedoel je hij is hoogbegaafd voor het wielrennen met al z’n disciplines?

de nieuweMerckx 30 oktober 2021 om 20:41

Zijn broer heeft toch ook rugklachten? Die dingen zitten erg vaak in de familie. Toch erg opletten…

roeleur 31 oktober 2021 om 12:16

Het opmerkelijke is dat z’n broer geen rugklachten op de weg heeft!

evanderwel 30 oktober 2021 om 21:58

Hoop dat zijn begeleiding hier lering uit trekt en in het vervolg eerder op de rem trapt.

Jean Dumas 30 oktober 2021 om 23:38

Mooi om te horen.

DonSelf 31 oktober 2021 om 00:18

Mooi. En nu die belgen kapot rijden in het veld.

Herwig Dergent 31 oktober 2021 om 03:21

Ik zou zeggen laat die uitspraken aan de specialisten. Die weten ten minste waarover ze spreken !

Olly 31 oktober 2021 om 08:49

@Herwig.
Maar Herwig, jij weet toch ook wel dat er hier alleen specialisten reageren. Alle reagluurders hier op WF zijn specialisten in alle gebieden waar ze een mening over hebben en geven. ;-)

Tuubke 31 oktober 2021 om 10:26

Precies Olly! Wielerflits is niet anders dan talkshows als Op1 of Jinek: deskundigen én volstrekte leken (Jan Smit, Gordon, Freek, Famke etc.) kunnen daar met of zonder kennis van zaken meereutelen over corona, de formatie, het klimaat en ga zo maar door.

Wij hebben daar gewoon Wielerflits voor ontdekt. Vaak heel serieus en deskundig, vaak met humor, soms borreltafelpraat – prima toch?

O Sullivan 31 oktober 2021 om 08:14

Zo lang canyon de grote specialist blijft, zal de prijs van op de MTB te moeten rijden betaald worden. Mooi om te zien dat het nog steeds onderwerp van gesprek is.

wimvl 31 oktober 2021 om 11:42

Nu hij niet koerst heeft hij uiteraard geen rugklachten. Ik ben benieuwd wat het gaat zijn als hij terug alles gaat combineren.

Headlines

Materiaalzone

Populair