Rudy Molard: “Mijn doel was eigenlijk de rit winnen”

woensdag 29 augustus 2018 om 19:27
Rudy Molard: “Mijn doel was eigenlijk de rit winnen”

foto: Sirotti

Rudy Molard nam vandaag vrij onverwacht de rode leiderstrui over van Michał Kwiatkowski. De Fransman maakte deel uit van de vroege vlucht, maar moest toezien hoe Simon Clarke, Bauke Mollema en Alessandro De Marchi om de dagzege streden. Hij was aangewezen op achtervolgen en eindigde op de zesde plaats – maar werd na afloop tóch gehuldigd als leider van het klassement.

“Mijn doel was eigenlijk de rit winnen, maar ik ben blij met de rode trui”, reageerde de renner van Groupama-FDJ na afloop. “Toen ik eenmaal zag dat de voorste groep tijd op ons aan het pakken was, ben ik me gaan concentreren op een ander doel en de leiding in het algemeen klassement. Ik geloofde er echter pas in toen ik de finishlijn passeerde.”

“Het was niet verwacht. We zijn hier om te werken voor Thibaut Pinot en onze sprinter Marc Sarreau. Een leiderstrui in een grote ronde betekent veel. Het is iets heel unieks en zo bijzonder, dat veel renners graag eens een dag erin zouden willen genieten. Ik zou de trui graag tot zondag houden. Er komen nu drie makkelijke dagen met sprintaankomsten”, aldus Molard.

Straf
De Fransman kreeg na de etappe een tijdstraf van twintig seconden; volgens de Spaanse krant Marca omdat hij een bidon had aangepakt in de laatste tien kilometer – wat verboden is in de laatste vijftien kilometer. Zijn voorsprong in het klassement op Michał Kwiatkowski is daardoor niet 1’01”, maar 41″.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Emergo 29 augustus 2018 om 19:48

Toch een aardige troostprijs.

0
Frits des Jeux 29 augustus 2018 om 19:53

Leuk om te zien dat deze jongen dit jaar zo goed rijdt. Zeker in het voorjaar een aantal heel mooie uitslagen gereden ook in de Waalse klassiekers.

Las op Twitter bij FDJ dat het alweer 13 jaar geleden was dat de ploeg een leiderstrui heeft gehad in een grote ronde. Brad Mc Gee bleek het te zijn in de Vuelta van 2005.

0
Samlambeej 29 augustus 2018 om 21:06

Das dan inderdaad een mooie troostprijs om in je kast te hebben en op te hangen in je lokale fietswinkel.

0
Zadelpen 29 augustus 2018 om 23:10

Heel fraai gedaan. Dat is ook mooi aan wielrennen, je kan 1 dag pieken en iets behalen wat je je leven lang bij blijft.

Gewoon van genieten.

0
Chaba 30 augustus 2018 om 08:36

Inderdaad en daarmee moet ik meteen denken aan Zoidl en zijn overwinning in De ronde van Lombardije.

0
Viktrodriguez 30 augustus 2018 om 09:31

@Chaba, dat was Zaugg.

0
Zjoske 30 augustus 2018 om 12:23

Een tijdstraf van 1 seconde voor die bidon had van mij ook gemogen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone