Rüdiger Selig wint in Ronde van Slowakije

vrijdag 14 september 2018 om 17:55
Rüdiger Selig wint in Ronde van Slowakije

foto: Sirotti

Rüdiger Selig heeft de tweede etappe van de Ronde van Slowakije gewonnen. De Duitser van BORA-hansgrohe was de snelste in de sprint met een klein groepje. Yves Lampaert eindigde op de tweede plaats, Zdeněk Štybar was derde. Julian Alaphilippe werd in de tussensprints flink bestookt door Jan Tratnik, maar de Fransman hield stand en behield de leiderstrui.

Met Julian Alaphilippe in de leiderstrui begon het peloton in Ruzomberok aan de tweede etappe van de Ronde van Slowakije. Meerdere renners probeerden vroeg in de rit weg te rijden, maar een compleet peloton begon aan de eerste van zeven beklimmingen. Umberto Orsini, Sergej Silov, Vojtech Hacecky, Vitaliy Buts en Florian Stork slaagden er op de klim in weg te rijden. Hun maximale voorsprong was zo’n drie minuten.

Het peloton hield hen binnen schootsafstand en op de vijfde klim werden zij weer ingerekend. Er was toen echter nog negentig kilometer af te leggen. Jan Tratnik, tweede in het klassement, deed goede zaken bij de eerste van drie tussensprints en kwam drie seconden dichter bij de leiderstrui van Alaphilippe. Op de zesde klim brak het peloton in stukken, waardoor meerdere sprinters overboord gingen.

Uitgedund peloton
Een uitgedund peloton begon na de laatste klim aan de laatste vijftig kilometer. Tratnik kwam vervolgens als eerste door bij de tweede tussensprint, terwijl Alaphilippe de Sloveen voorbleef bij de derde en laatste. In de laatste fase van de koers viel ook het uitgedunde peloton uiteen in stukken, waardoor een selecte groep ging sprinten om de dagzege. Daarin was Rüdiger Selig de beste, voor Yves Lampaert en Zdeněk Štybar. Alaphilippe eindigde op de vijfde plaats.

Dit artikel delen:

3 Reacties

xistnc 14 september 2018 om 18:04

Heeft hij na afloop nog iets gezegd mbt QuickStep?

0
Titaantje 14 september 2018 om 19:23

Tratnik doet veel moeite in de tussensprints en geeft het eindelijk weer weg in de finale. Jammer. QS heeft gelukkig nog wel wat concurrentie deze ronde. Overtalsituaties zijn nu altijd hun specialiteit hehe.

0
katerkop 14 september 2018 om 20:03

Matig van QS. Ze winnen niet eens alle etappes

0

Headlines

Populair

Materiaalzone