Rudi Kemna: “Ik ben enorm trots op de ploeg” (video)

zondag 30 maart 2014 om 18:44

Rudie Kemna was vandaag de winnende ploegleider in Gent-Wevelgem. Na de zege van John Degenkolb sprak hij hierover voor de camera van WielerFlits. Hij prijst vooral het ploegenspel van Giant-Shimano.

“Ik ben enorm trots op de ploeg”, reageerde de oud-renner direct tegen onze verslaggever, “We hebben ons aan ons plan gehouden en er is uitgekomen wat we wilde. Dat geeft een heel goed gevoel.”

Kemna vond dat het een moeilijke en nerveuze koers was. “Daar zijn we rustig in gebleven en we zijn goed in positie gebleven. Als je dan het werk van Albert Timmer en Roy Curvers ziet en hoe al die jongens bij elkaar kunnen blijven. Dat is heel knap.”

Even vreesde de ploegleider van Giant-Shimano dat het groepje met Stijn Devolder weg zou blijven. “Daar werden we wel wat nerveus van en we hebben Dries ingezet om het gat te dichten. En we hebben twee man bij John moeten houden om de sprint te doen.”

Er is verder alleen maar lof voor de winnaar van de dag. “John is een winnar en een hele goede wielrenner. Dat wisten we al een hele tijd. Af en toe zit het mee, af en toe is het minder. Met de vorm die hij nu heeft kan hij meedoen voor de overwinningen.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair