Rubén Plaza naar Orica-GreenEDGE

donderdag 8 oktober 2015 om 09:07
Rubén Plaza naar Orica-GreenEDGE

Foto: Sirotti

Orica-GreenEDGE heeft zich versterkt met Rubén Plaza. Dat maakte de Australische formatie vandaag bekend. De 35-jarige Spanjaard maakt de overstap van Lampre-Merida.

De routinier won dit jaar een etappe in zowel de Tour de France als de Vuelta a España. De ploeg ziet hem als een een ervaren helper voor in de bergen. “Zijn ervaring en bekwaamheid om jonge talenten bij te staan is de belangrijkste reden waarom we hem gehaald hebben”, legt ploegleider Neil Stephens uit.

“Hij heeft het in zich om er op sleutelmomenten bij te zijn. Hij zal ons helpen in het hooggebergte en is een renner die bergop lang erbij blijft. Hij kan de gebroeders Yates en Chaves begeleiden in de belangrijkste wedstrijden. Hij is erg gemotiveerd om zijn werk goed te doen, maar wanneer de mogelijkheid zich voordoet kan hij zelf ook nog een resultaat behalen. Dat hebben we in de voorbije Tour gezien.”

Dit artikel delen:

20 Reacties

Front-runner 8 oktober 2015 om 09:27

Ik dacht eerder gelezen te hebben dat hij naar Movistar zou gaan. Zie hem meer als een aanvaller dan een knecht.

Sephiroth 8 oktober 2015 om 09:35

Loopt lampre niet een beetje leeg zo langzaam aan?

Laatste man 8 oktober 2015 om 09:45

Mooi voor Orica, jammer voor Lampre.

Die raken met Bonifazio, Plaza en Oliveira toch weer 3 goede mannen kwijt.

EDIT; Valls en Richeze dus ook. Zonde, Lampre kwam net weer wat terug. Meintjes is wel een goede aankoop, Modolo/Costa/Ulissi zijn gebleven en ze hebben jong talent wat kan doorbreken.

ah-ja 8 oktober 2015 om 09:46

& Valls gaat daar ook weg.

GP The Netherlands 8 oktober 2015 om 09:50

Die houden geen goede meer over (behalve Costa natuurlijk)

Manuel Beltran 8 oktober 2015 om 09:50

En Richeze?

rahimns 8 oktober 2015 om 09:51

De vervanger voor Weening, krijgt dezelfde rol. De gebroeders Yates begeleiden. Pieter voelde zich overduidelijk daar niet prettig bij.

rahimns 8 oktober 2015 om 09:57

Toch haalt Lampre met Petili, Kump en Meintjes al 3 talentvolle renners binnen. Dus zo slecht staan ze er nou ook weer niet voor. Dan hebben ze ook nog Costa en Ulissi , daar kan je nog wel meedoen om de prijzen.

Hakkie2 8 oktober 2015 om 10:09

Lampre staat toch wel een beetje voor de teloorgang van het Italiaanse wielrennen. De enige WT ploeg nog maar uit dat land, maar niet één van de Italiaanse toppers aan je kunnen binden. Een paar Aziaten die niets toevoegen in dienst omdat je anders niet rond kunt komen. Erg jammer voor het land met wat mij betreft de mooiste wielergeschiedenis.

Maar goed, Plaza naar Orica. Daar past mij m.i. beter dan bij movistar. Een vrijere rol, waarschijnlijk. En dan weet je nooit wat voor moois er allemaal uit komt bij hem.

Romāns Vainšteins 8 oktober 2015 om 10:16

Hiervan vermoed ik echt dat het nét te laat is.

Verweggistan 8 oktober 2015 om 10:29

Hopelijk kan Lampre Dani Moreno strikken.

Polleke 8 oktober 2015 om 10:31

Oei, daar gaat de ethiek van nog zo’n “wij wassen witter dan wit”-ploeg…..

ah-ja 8 oktober 2015 om 10:35

Richeze zou naar QS gaan. Transferpolitiek van Lampre is gewoon waardeloos, of er is gewoon te weinig geld.

Hakkie2 8 oktober 2015 om 10:39

@Polleke: omdat ze de enige renner aantrekken waarvan heel zeker is dat hij niet op de fuentes lijst stond? De enige van wie de rechter dat heeft bevestigd?

Misschien niet meer naar Wuyts luisteren, die zat er helemaal naast door hem een geschorste ex-dopingzondaar te noemen. Plaza is nooit geschorst, heeft alleen dankzij door de rechter ontkrachtte geruchten heel wat jaren van zijn carriere verloren.

Polleke 8 oktober 2015 om 10:55

Hakkie…je hebt een punt…de hele waarheid is dat hij wel op de lijst gestaan heeft maar jaren later, bij gebrek aan bewijs, is “vrij” gesproken. Net als Belda, de ploegleider…need I say more…maar eerlijk : een 35 jarige met een verleden, die jarenlang geen deuk in een pak boter heeft gereden heeft, tot van de zomer, benoemen tot opleider van de jeugd…kweet niet, heb er geen goed gevoel bij…

Jaap Eden 8 oktober 2015 om 11:01

@Polleke
precies mijn gedachten

vlek 8 oktober 2015 om 11:02

Matthew White werd aangetrokken als ploegleider nadat hij bij Garmin moest vertrekken, omdat hij een renner tegen de teamafspraken in had verwezen naar een Spaanse arts in Valencia die hij kende uit zijn tijd met Armstrong. Dat schone imago was dus al een tijdje minder heilig.

SolerEritrean 8 oktober 2015 om 12:03

@hakkie2

Lampre heeft er een echt goed jaar opzitten en denkt nog steeds aan de toekomst. Ik ga helemaal niet met jou akkoord. We zien wel waar Petille en Meintjes staan binnen nu en 3 jaar!

Hakkie2 8 oktober 2015 om 12:35

@SE: ik zeg ook helemaal niet dat ik dit een slecht team vind. Het is wel een team wat het lastig vindt om een goed budget bij elkaar te verzamelen, vandaar die aziaten.

Ik hoop ook met je mee dat die renners (en met name de Italianen) een basis kunnen vormen voor een mooi team onder de toekomst, als ze er dan nog rijden. Maar ik vind het gewoon jammer dat renners als Aru, Nibali, Malori, Pozzovivo, Nizzolo, Visconti, Viviani, Trentin, Formolo en Felline allemaal in buitenlandse dienst rijden. Al deze Italianen zouden speerpunt of kopman zijn in dit team. En dat terwijl er altijd zulke mooie Italiaanse teams zijn geweest.

tendam 8 oktober 2015 om 13:41

@vlek
Of wat dacht je van Neil ‘The Sheriff’ Stephens? Ook al een mooie carriere achter de rug.

‘Witter dan wit’-ploegen zijn er niet echt.

Laatste nieuws

Materiaalzone