Roy Jans met Alpecin-Fenix naar UAE Tour en GP Monseré

donderdag 4 februari 2021 om 10:48
Roy Jans met Alpecin-Fenix naar UAE Tour en GP Monseré

foto: Cor Vos

Consternatie was er een tijdje, want Roy Jans ontbrak op de UCI-site in de selectie van Alpecin-Fenix. Inmiddels staat hij er wel bij en is die onduidelijkheid uit de lucht. “Ik ben nochtans nooit weggeweest, hoor”, grapt Jans zelf tegen Het Belang van Limburg.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

“Al in augustus kreeg ik de mondelinge toezegging dat ik kon blijven. Waarop ik nadien voor één jaar heb bijgetekend. Ik weet dat er veel is gespeculeerd over mijn toekomst, terwijl ik in december al mee was op ploegstage. Zo meende de buitenwereld te weten dat ik zou stoppen of zou overgeheveld worden naar de continentale opleidingsploeg. Maar voor mezelf was het kristalhelder: ik ben altijd lid gebleven van het ProTeam”, aldus Jans.

UAE Tour
Zijn eerste wedstrijd van het seizoen wordt de UAE Tour, waar hij in dienst rijdt van Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen. “Een mooie geste van de ploeg, want indien de Ronde van Valencia niet was uitgesteld geweest, was ik nu al aan het koersen”, vertelt hij. “In plaats daarvan trekken we op 10 februari naar het Spaanse Benicassim om de automatismen in de sprint erin te slijpen alvorens naar de Emiraten af te reizen.”

Omdat Jans de UAE Tour rijdt, mist hij het Vlaamse openingsweekend. “Ik rij mijn eerste wedstrijdkilometers op Vlaamse bodem op 7 maart, wanneer de GP Jean-Pierre Monseré gepland staat. Ik hoop dat die koers kan doorgaan, zoals ik hoop dat alles zo veel mogelijk kan plaatsvinden. Ik zit namelijk aardig op schema”, zegt Jans.

Jans op stage in Benicassim – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

5 Reacties

hartstikkebedankt 4 februari 2021 om 11:05

Kan iemand de reden uitleggen dat dit team helemaal niets communiceert over contracten, selecties etc.?

ThorHushovd 4 februari 2021 om 11:33

Zal de teamcultuur zijn, mogelijk aangevuld met een klein vleugje onwetendheid omdat WT nieuw is en de aandacht niet alleen op Mathieu gericht is.

lo squalo dello Stretto 4 februari 2021 om 11:47

Kan daar nu echt niemand zich meer om communicatie bekommeren? Ik zie Mvdp vaak in reclame opduiken (zijn eigen merk 4Gold, Strava, tv-programma’s,…) maar de rest van het team wordt amper iets over gezegd, slecht gecommuniceerd,… Terwijl dit toch win-win is voor team, sponsors, renners,…

Verweggistan 4 februari 2021 om 12:02

Ze zitten nu op 30 ProTeam renners volgens de UCI (of mogen die er ook 32 als tijdelijke maatregel?), en De Vreese en Vine staan er niet bij, gaan die naar het ct of mogen die er alsnog bij?

chiller87 4 februari 2021 om 19:37

En waarom rijdt gaze mee in besseges? Staat op de site van de uci bij de opleidingsploeg.

Headlines

Materiaalzone

Populair