Roy Curvers: “Tactisch hebben we het niet laten liggen”

zondag 19 juli 2015 om 17:41
Roy Curvers: “Tactisch hebben we het niet laten liggen”

foto: Marcel Koch

John Degenkolb kwam dichtbij in Valence, maar moest toch André Greipel voor zich dulden. Roy Curvers denkt dat zijn ploeg tactisch wel goed gekoerst heeft, ondanks de tweede plek van Degenkolb.

“We moesten geluk hebben dat het onze kant op zou vallen en dat het een sprint zou worden. Dat geluk hadden we. We hadden niet het ideale scenario dat je Greipel én Cavendish kwijtspeelt. Greipel had gewoon een heel goede dag, bleef er aan hangen op de klim en dan heeft hij het niet gestolen”, aldus Curvers tegen de NOS.

Giant-Alpecin had beide scenario’s in gedachten. Het stuurde Simon Geschke mee in de vlucht van de dag. “Hij had een vrije rol, en het was ook een van de beste troefkaarten om in de ontsnapping te hebben. Ik denk dat we tactisch gezien goed gekoerst hebben en we hebben het niet laten liggen. We moeten tevreden zijn.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Javier 19 juli 2015 om 17:48

Mogen zeker tevreden zijn, hoewel het toch zeer jammer is dat John telkens maar niet wint.

koos1 19 juli 2015 om 18:02

Of zulke aankomsten verliest Degenkolb 9 van de 10x van Greipel, gewoon goed gereden van Giant. Zonder Kittel was het te verwachtend at het moeilijk ging worden om etappes te winnen. Ook in Parijs zal Degenkolb te kort komen tegen Greipe en Cavendish.
Misschien dat Barguil de tour voor Giant kan laten slagen met het winnen van een etappe.

nickdt 19 juli 2015 om 18:24

Lol. Geschke mee. Hadden ze vrijdag moeten doen.

Koel 19 juli 2015 om 18:31

nickdt – 19 juli 2015 om 18:24
Je hebt het niet altijd voor het zeggen, ik kan mij voorstellen dat b.v. TLJ onlangs liever iemand anders mee had gezien ipv. Vanmarcke.

schipperaar 19 juli 2015 om 19:48

Met kittel hadden ze twee azen gehad en misschien al twee etappes, zit ze nog niet mee.

TeamNL 19 juli 2015 om 20:15

Barguil kan morgen nog iets proberen in de afdaling.

Degenkolb heeft één keer Greipel verslagen in een tussensprint deze Tour dus de kans van slagen vandaag was sowieso nihil. Als je daarnaast achter Greipel begint met sprinten omdat je trein zwak is ben je tegen Greipel gewoon kansloos als Degenkolb zijnde.

Natrix maura 19 juli 2015 om 22:46

Beetje gênante vertoning in Tour du Jour met het “Proces-interview” (Kemna vs. lolbroek-lineup)

Headlines

Materiaalzone

Populair