Rotterdam eert gele trui met uitgelichte Erasmusbrug

woensdag 27 maart 2019 om 11:22
Rotterdam eert gele trui met uitgelichte Erasmusbrug

foto: Cor Vos

Rotterdam laat de honderdste verjaardag van de gele trui niet onopgemerkt voorbijgaan. Daarom licht de Maasstad de Erasmusbrug en de Euromast geel uit vanavond als het om middernacht nog precies honderd dagen is tot de start van de Tour de France.

Het hele jaar door eren steden de gele trui om de speciale betekenis die de trui heeft voor de wielersport en vanavond draagt ook Rotterdam daaraan haar steentje bij. De Maasstad was in 2010 het decor van de Grand Départ van de Tour de France en sprak reeds de ambitie uit om het evenement binnen enkele jaren opnieuw te organiseren.

“Rotterdam is een echte wielerstad. Wij willen de Tour graag weer naar Rotterdam halen en de Grand Départ in 2023, 2024 of 2025 organiseren in onze mooie stad. Onze kandidatuur hebben we inmiddels toegelicht aan de ASO, de volgende stap is dat we een bid uitbrengen”, aldus wethouder Sven de Langen.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Hoebele 27 maart 2019 om 12:27

“Wij zijn een echte wielerstad” zegt bijna elk B&W van een Nederlandse stad..

Lopopodium 27 maart 2019 om 13:47

In het geval van Rotterdam meer dan andere plaatsen in Nederland. Dwars door Rotterdam fietsen is prima te doen. Almere zou ook voor deze titel in aanmerking komen. Mooie brede geasfalteerde fietspaden zonder obscure obstakels, gemene randjes en onnodige nare oversteken. Rotterdam is geen plaats dat ik mijd bij een lange fietstocht.

Bij veel andere plaatsen fiets ik er liever omheen. Plaatsen als Waddinxveen, Hellevoetsluis en het hele Westland bijvoorbeeld…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.