Roth en Wanty-Groupe Gobert welkom in Romandië
Roth debuteert in Romandië - foto: Sirotti
donderdag 25 februari 2016 om 14:46

Roth en Wanty-Groupe Gobert welkom in Romandië

De Ronde van Romandië geeft twee wildcards weg voor de komende editie. Bij Roth en Wanty-Groupe Gobert is een uitnodiging op de mat gevallen, weet Velo101. Roth bevestigt het nieuws en zegt blij te zijn met de invitatie.

De Zwitserse, zesdaagse rittenkoers behoort tot de WorldTour en dus zullen alle achttien WorldTour-ploegen aan de start verschijnen. Roth is een nieuwkomer op het ProContinentale niveau en zal dus debuteren in de thuisronde. Het Belgische Wanty-Groupe Gobert maakt eveneens haar eerste opwachting in Romandië.

Afgelopen seizoen was Europcar de enige formatie die een wildcard ontving voor de Ronde van Romandië. Ilnur Zakarin ging destijds naar huis met de eindzege.

Van der Schueren: “Er rest ons nog één stap: een grote ronde”
Hilaire Van der Schueren is uiterst tevreden met de wildcard. “Dit is weer een stap in de ontwikkeling van onze ploeg”, zegt hij in het persbericht van Wanty-Groupe Gobert. “We bieden de renners al een prachtig klassiek programma in het voorjaar maar met de Ronde van Catalonië, Ronde van Romandië en het Criterium du Dauphiné hebben we ook een topprogramma wat betreft etappekoersen. Er rest ons dan slechts nog één stap en dat is een uitnodiging voor een grote ronde.”

Enrico Gasparotto hoopt de lijn van de Ardennenklassiekers door te trekken naar Romandië, mocht die vorm goed zijn. “Ik hou persoonlijk erg van deze wedstrijd want er zijn twee hele zware dagen maar ook etappes waar ik kansen heb. Als het in de Ardennen mis gaat, kan ik in Romandië dingen rechtzetten. Verder is het een geweldige kans voor onze jonge renners om met grote rondewinnaars zoals Chris Froome, Vincenzo Nibali of Nairo Quintana samen te rijden”, zegt de Italiaanse heuvelspecialist.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
25 februari 2016 15:12
Heel mooi dat het eens niet de Franse ploegen zijn, ze hebben al genoeg wildcards gekregen de afgelopen dagen.
Die ploegen zullen we bijna elke dag in de aanval zien volgens mij
25 februari 2016 15:21
Inderdaad @brecht_vdk.
Wanty-Group Robert mag anders ook niet klagen over het aantal wildcards..
25 februari 2016 15:41
@Brecht_vdk Wanty heeft tot nu toe de meeste wildcards van alle procontinentale teams, dus klopt niet helemaal. Feit blijft dat organisaties sowieso wildcards uitdelen aan teams van hun eigen land.
25 februari 2016 16:43
Zo ik wist niet dat Fassa Bortolo terug (co-)sponsor is van een mannen-team. Dat was me nog eens een brigade met die Frigo.
25 februari 2016 16:54
@zoetepap. Frigo, Rumsas, Casagrande, Basso, .. Ferretti.. Waar is de tijd! Mooi dat ze terug zijn.

Reacties zijn gesloten.