Rory Townsend sprint naar ritwinst in Tour of Fuzhou, André Looij zesde

maandag 18 november 2019 om 08:14
Rory Townsend sprint naar ritwinst in Tour of Fuzhou, André Looij zesde

foto: Cor Vos

De tweede etappe van de Tour of Fuzhou is een prooi geworden voor Rory Townsend. In Mawei was de Ier van Canyon DHB de snelste in een massasprint. Ilya Davidenok, winnaar van de openingsrit, bleef leider in de Chinese rittenkoers.

Vandaag reed het peloton vijf plaatselijke ronden, van elk 23,6 kilometer, over het eiland Langqi, (Mawei District). Nadat gisteren de aankomst bergop lag, was de route deze keer biljartvlak en gingen de sprinters om de dagzege strijden. Rory Townsend trok de dagzege naar zich toe, voor Blake Quick en ploegmaat Charles Page. André Looij werd zesde.

“Winnen is waarvoor ik hier naartoe kwam. Het is geweldig om zo vertrouwen op te bouwen voor volgend seizoen”, reageerde Townsend na de finish. Waar de toekomst van de Ierse renner ligt, is nog onduidelijk. Medio oktober vertelde hij in een interview met VeloUK dat zijn zaakwaarnemer met meerdere teams in gesprek is voor volgend jaar.

Ilya Davidenok behield de leiding in het klassement. De Kazach verdedigt daarin een voorsprong van vier seconden op land- en ploeggenoot Artur Fedosseyev. De Chinese .1-rittenkoers duurt tot en met zaterdag.

Dit artikel delen:

3 Reacties

ivo001 18 november 2019 om 09:53

Afgelopen jaar toch best vaak die naam Blake Quick gezien in sprintuitslagen in ge kleinere koersen. Zou die niet de stap naar PCT kunnen maken? Of misschien naar het development team van mitchelton? Is tenslotte een Australiër.

https://www.procyclingstats.com/rider.php?id=blake-quick&p=results&xseason=&sort=date&race=&km1=&km2=&limit=100&page=0&topx=10&continent=&pnts=&level=&rnk=&exclude_tt=0&filter=Filter&morefilters=0

0
Scott Sunderland 18 november 2019 om 11:15

Benieuwd of André Looij ook volgend jaar in Azië rijdt. En ook jongens als Raymond Kreder, Ariesen en Meijers.

0
roelieman2 18 november 2019 om 13:01

Zal lastig zijn aangezien hij in tegenstelling tot de andere drie niet zoveel goede uitslagen heeft neergezet.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone