Roompot Oranje Peloton wil naar de Giro d’Italia 2016 (video)

maandag 28 september 2015 om 19:05
Roompot Oranje Peloton wil naar de Giro d’Italia 2016 (video)

foto: WielerFlits

Roompot Oranje Peloton heeft aangegeven graag aan de start te staan van de Giro d’Italia 2016. De Italiaanse rittenkoers begint volgend jaar in Nederland. WielerFlits sprak met manager Michael Zijlaard over de lobby voor een wildcard in de drieweekse ronde.

“Normaal gesproken hadden we gehoopt in het derde jaar een wildcard te krijgen voor een grote ronde, maar nu start de Giro in Nederland en is iedereen er mee bezig”, zegt Zijlaard. “Als je kijkt naar de mensen die rond onze ploeg lopen, dan hebben we veel Giro-historie. We hopen er heel erg op.”

Volgend seizoen heeft Roompot Oranje Peloton met Pieter Weening een renner onder contract die de laatste jaren nog succesvol was in de Giro. Weening wist twee etappes (2011 en 2014) te winnen en droeg in 2011 enkele dagen de roze trui. Ook ploegleider Erik Breukink heeft een rijke Giro-geschiedenis. Hij wist twee etappes (1987 en 1988) te winnen en reed in 1988 naar een tweede plek in het eindklassement.

[poll id=”121″]

Dit artikel delen:

30 Reacties

Romāns Vainšteins 28 september 2015 om 19:10

Ok, daar gaan we dan,…. Bwoehahahaha! Die horen niet eens met een volledig fitte selectie en iedereen in blakende topvorm in een grote ronde thuis. Vorig jaar waren de wildcards leuk binnengehengeld (goede lobbies) maar ze hebben deze niet waar gemaakt, integendeel, de nadruk lag op uitrijden en vechten voor top 10, geef dan Wanty een card of stel een even kansloos volledig Italiaans team op.

Weening & Hoogerland gaan het echt niet doen hoor.

lopje1 28 september 2015 om 19:22

Mee eens.

achtpuntzes 28 september 2015 om 19:24

sportief gezien nul kans, maar omdat het circus hier start zou het zo maar kunnen. succes met lobbyen.

Jeje 28 september 2015 om 19:25

Weening
Groenewegen
Hoogerland
Kreder. W
Kreder. M
Duyn
Van der Lijke
De Maar
Kerkhof

Vind het wel een grappig ploegje als je dit naar de giro kunt sturen, met Weening en Hoogerland heb je toch 2 namen die bekend zijn bij het grote publiek. Hoogerland dan meer door het Tour de France incident dan door echte resultaten maar toch. Verder met Groenewegen toch wel een renner die wat top 10 klasseringen kan pakken. Verder lekker aanvallen.

KnightBiker 28 september 2015 om 19:34

Het is erg vroeg voor roompot, maar de belangen zijn groot voor deze ploeg en nooit geschoten is altijd mis. realistisch gezien is er maar 1 renner die daar iets kan doen en dat is weening.
Dit voorjaar was roompot net een nieuwe ploeg, maar de laatste tijd wint men wat, slecht is het niet maar natuurlijk is deze ploeg niet gestoffeerd voor de Giro en de WorldTour tenzij ze een goede sprinter kopen die een heuvel overkomt, maar die is er niet.

123poetertjes 28 september 2015 om 19:36

Ze zijn toch kansloos. De vier Italiaanse ploegen gaan (terecht) voor en mocht er een vijfde plekje zijn dan is het voor CCC, Wanty of Colombia.

albertooo 28 september 2015 om 19:57

Dan zullen ze daarvoor moeten gaan presteren. Want opvallend zijn ze op dit moment niet, en hun beste renner ligt voorlopig in de lappenmand.

LinusGerdemann 28 september 2015 om 19:57

In principe mission impossible. Maar goed slechter dan Colombia afgelopen Vuelta kunnen ze t niet doen dus met de start in Apeldoorn waarom niet?

Jeje 28 september 2015 om 19:58

@ KnightBiker waarom zo’n type renner kopen als je met Groenewegen en Looij al 2 erg getalenteerde sprinters hebt, waarvan ik sowieso weet dat Groenewegen heel aardig over heuvels kan rijden. Roompot is juist meer een opleidingsploeg, als tussenstap naar de WT.

xistnc 28 september 2015 om 20:02

Commercieel aantrekkelijk voor de Giro. Ze krijgen op die manier in NL meer aandacht plus het biedt kansen om de sponsors van Roompot te strikken voor exposure tijdens minimaal het eerste weekend.

Maar als ze dan het lijstje met namen van Jeje zien, haken ze vermoedelijk alsnog af. Weening en Groenewegen (als hij blijft) okee, Duyn en Van der Lijke ‘vooruit dan maar’. Verder is het pure armoe. Hoogerland, De Maar, de Kreders? Schei toch uit.

MME 28 september 2015 om 20:03

Ik hoop het voor Roompot! Misschien hadden ze toch maar Thomas Dekker moeten binnenhalen, dan hadden ze wel een ploeg gehad die wat kan doen! (Misschien dat Laurens ten Dam ook nog kan, hoewel ik die liever bij Giant zie)

HenkieT 28 september 2015 om 20:04

Van Empel zou ik ook meenemen die kan voor de bergtrui gaan.

Romāns Vainšteins 28 september 2015 om 20:05

'CCC, Wanty of Colombia'

Juist. Zelfs al vallen er nog 2 Italiaanse ploegen tussenuit zijn dit teams met een hele hoop meer kwaliteit, die al langer aan de weg richting ronde timmeren en deze plekken dan verdienen.

xistnc 28 september 2015 om 20:07

Van Empel voor de bergtrui? Nee joh, die komt geen drempel over… ;)

Janjanssen98765 28 september 2015 om 20:17

Het is te hopen dat ze hem krijgen maar ik verwacht dat andere ploegen voorrang krijgen.

Ik zie in ieder geval liever Nederlanders de aanvallen in de giro meekleuren en wie weet doet er een een Lindemannetje.

Romāns Vainšteins 28 september 2015 om 20:21

‘Een Lindemannetje doen’ kan alleen Weening in vorm en eigenlijk deed Lindeman eerder ‘een Weening’kje’ Eigenlijk zonde dat Weening nu al naar Roompot is gegaan, Giant was toch mooi geweest niet?

Janjanssen98765 28 september 2015 om 20:25

Je ziet elke grote ronde wel wat renners verrassen dus ik zie niet in waarom het per se Weening moet zijn hoewel dat natuurlijk wel hun beste renner is.

En namen zegt natuurlijk niet alles, ik heb hier de gehele Vuelta verhalen gelezen van hoe iemand elke Colombiaan hypete maar daar kwam ook niks van uit.

Don Hamstre 28 september 2015 om 20:32

‘Slechter dan Colombia deze Vuelta kan het niet’

Die hebben ondanks ziekte in de eerste week toch best lekker mee gereden. Tweede plek in een bergrit achter Schleck was zeker niet slecht, in het klassement hadden ze er zonder ziekte ook wel beter voor gestaan, volgens mij valt het dus allemaal wel mee bij Colombia.
In ieder geval horen ze een stuk meer thuis in een grote ronde dan Roompot, maar toch succes gewenst aan de lobby!

vlek 28 september 2015 om 20:33

Als de vorm beter is dan dit seizoen kan Weening met wat geluk inderdaad een overwinning boeken. Groenewegen in de sprints zou ik verder ook interessant vinden, maar het is nog de vraag of hij tegen die tijd al versteld zal zijn (en of hij überhaupt nog bij Roompot fietst). De Maar, Duyn en Van der Lijke moeten ook geregeld in de aanvallen kunnen trekken. Verder wat ondersteuning voor Groenewegen of mannen die in de minder interessante kopgroepen meegestuurd kunnen worden. Het is sportief niet veel voor de Giro, maar misschien dat de start in Nederland, de sponsoren en Weening net genoeg zijn voor RCS.

ChefSpijker 28 september 2015 om 20:33
Quote:
‘CCC, Wanty of Colombia’

Juist. Zelfs al vallen er nog 2 Italiaanse ploegen tussenuit zijn dit teams met een hele hoop meer kwaliteit, die al langer aan de weg richting ronde timmeren en deze plekken dan verdienen.

De prestaties van CCC afgelopen Giro kan Roompot ook wel evenaren. Bole 1x 8e en Paterski 1x 8e wat betreft top 10-klasseringen. En volgens mij ook niet voor een bergtrui of tussensprintklassement gestreden. CCC was leuk voor een jaartje, maar prima inwisselbaar wat betreft de organisatie denk ik. Geldt overigens ook voor Nippo. Maar ja, dat is een Italiaanse ploeg en lijken bezig de ploeg iets te versterken.

Colombia heeft al een paar jaar mogen meedraaien, maar vond ik afgelopen Vuelta behoorlijk tegenvallen. In de Giro zaten ze bijna elke vluchtetappe mee en liet een Duarte mooie dingen zien in de bergen. Dat ontbrak er nu volledig aan, op een uitschieter van Torres na. En als Colombia niet in de Giro mag starten, dan vast wel weer in de Vuelta. Die hebben wat dat betreft een vangnet voor een grote ronde.

En dan Wanty. Ja. Toch ook geen hele sterke ploeg op papier. Dan kan het zomaar zijn dat de Giro-organisatie de voorkeur geeft aan een ‘thuisteam’ wat Roompot is. Plus inderdaad een Breukink en Weening met mooie Girohistorie.

zoetepap 28 september 2015 om 21:25

Dit zou wel heel erge politieke voortrekkerij zijn of hoe moet ik het verwoorden? Maarja dat is koers altijd geweest. Of enkele Mix-equipes zoals in de tijd van ZG Mobili/Telekom of elke week een andere proconti ploeg. Er is nog lobby werk genoeg en nog een beetje tijd voor die ene ontwikkeling of ronde transfer. good luck Roompot,geef die Italiaanse bonzen alvast maar een gratis vakantie dat kan mogelijk ook helpen.

ChefSpijker 28 september 2015 om 21:56

Wildcards zijn inderdaad altijd ‘politieke voorkeur’. Behalve dan één wildcard in de Giro, die gaat naar de winnaar van de Italiaanse cup in het jaar ervoor (klassement over al die Italiaanse eendagswedstrijden) of hoe je die ook noemt. Maar dat wint toch altijd een team die toch al zeker is van een wildcard, Androni, Southeast of Bardiani.

nielsboy 28 september 2015 om 22:10

@ChefSpijker, momenteel staat MTN bovenaan in die rankring. Dat betekend dus MTN + Alle itiliaanse teams… Ik zie het slecht in voor Roompot maar ik gun ze de wildcard wel van harte!

brecht_vdk 28 september 2015 om 23:14

Waarom wil een opleidingsteam een grote ronde rijden? TSV doet dat toch ook niet en levert goede renners.
Moesten er nu 3 klimtalenten in die groep zitten dan kan ik het nog begrijpen. Maar die zie ik op het eerste gezicht niet.
Probeer eerst eens in een ronde van Oostenrijk, veel bergen, of in een WT koers van een week. Als dat lukt kun je nadenken over deelname.
Wanty verdient dit eigenlijk wel met dehaes gasparotto degand marcato baugnies leukemans en nog enkele andere hebben ze veel ervaring en mooie overwinningen

ti-raleigh 28 september 2015 om 23:55

De reacties zijn nogal negatief. Terecht of onterecht laat ik in het midden. Maar als ze de kans krijgen, doen! Skil-shimano was het lachertje vh wielrennen tijdens de 1e Tour. Moet je kijken waar ze nou staan.

Headlines

Materiaalzone

Populair