Roompot Oranje Peloton krijgt wildcard voor Ronde van Zwitserland

donderdag 17 maart 2016 om 09:48
Roompot Oranje Peloton krijgt wildcard voor Ronde van Zwitserland

Foto: Rudie Ottens

Roompot Oranje Peloton rijdt in juni de Ronde van Zwitserland. De Nederlandse formatie ontvangt een wildcard om deel te nemen aan de WorldTour-koers, zo meldt de organisatie vandaag.

Naast Roompot krijgen ook het Zwitserse Roth Gruppe, en de Poolse teams CCC Sprandi Polkowice en VERVA Activejet een uitnodiging. De Zwitserse etappewedstrijd staat op de kalender van 11 tot en met 19 juni. Vorig jaar ging de eindoverwinning naar de Sloveen Simon Špilak.

Dit artikel delen:

33 Reacties

bartje 17 maart 2016 om 15:40

De discussie over status daargelaten is de RvZ in ieder geval de langste in mijn ogen en de meest complete ronde na de grote drie. Volgens mij staan die feiten een deelname van meer toppers ook in de weg. Het is te dicht na de Giro, en eigenlijk te lang om een voorbereidingskoers voor de TdF te zijn. Logischerwijs zijn in ieder geval de Giro en de TdF de echt grote doelen en dan past de TdS dus eigenlijk niet.

Hoe dan ook, voor de iets mindere goden en zeker voor een ploeg als Roompot die net te licht zijn voor de grote ronden lijkt mij de TdS een ideale uitdaging om daar juist wel een doel van te maken, en te bewijzen dat ze bij de grote jongens horen…..

0
StonedCamel 17 maart 2016 om 15:42

@rahimns:
Zwitserland is inderdaad een prachtig land om te fietsen, alleen het is zo schreeuwend duur dat ik vrees dat ze het op basis daarvan makkelijk afleggen tegen de Franse en Italiaanse Alpen.

In ieder geval is het parcours wel weer reclame voor Zwitserland fietsland.

0
Hakkie2 17 maart 2016 om 16:06

Tour de Suisse had vroeger zelfs meer status dan de Vuelta. Praat je wel over lang geleden. Vanwege die status is de TdS groter dan de Dauphine en Parijs-Nice. Tegenwoordig is die status wel redelijk verdwenen, er zijn weinig renners die pieken in die periode.

Afgelopen jaren was het parkoers ook regelmatig niks (zo vlak als mogelijk is in bergachtig Zwitserland), maar gelukkig maken ze dat dit jaar weer goed.

0
LyndaLid 17 maart 2016 om 16:07

@ rahimns

Ik vind Davos eigenlijk van de gebieden in de échte bergen een van de minst aantrekkelijke plaatsen van heel Zwitserland.. Ik ken het erg goed, want mijn broertje en zusje hebben er allebei een half jaar gewoond als skileraar, maar ik ben er nooit fan van geweest. Het ontbreekt er aan échte bergen (voor mij althans) en het is te veel stad in de bergen.

Doe mij maar Wallis (Val d'Anniviers, Val d'Herens, Mattertal etc), Graubünden (maar dan richting Bernina en Ofenpass) of nog beter: Grindelwald (daar woonde ik zelf dan weer).

Desalniettemin om te fietsen wel een toplocatie, Davos!

0
jvh93 17 maart 2016 om 18:41

Toch weer een hele mooie koers erbij voor deze ploeg, zal er een vuelta deelname inzitten dit jaar?

0
bilthoven 17 maart 2016 om 18:56

Roompot heeft met de huidige selectie hier echt niets te zoeken, voordat deze ploeg aan een grote Ronde toe is, moet er nog heel wat gebeuren!

0
jvh93 17 maart 2016 om 21:48

@bilthoven denk je niet dat dit voor die jonge jongens een enorm goede leerervaring is om mee te rijden in zo’n ronde? Denk aan jongens als tolhoek en in mindere mate vd lijke, die kunnen hier alleen maar beter van worden

0
Ideefiks 17 maart 2016 om 22:10

De TdS lijkt mij nu juist een mooie ronde voor de ploeg. Er zit een risico in dat het te hoog gegrepen is voor de ploeg (en dan pakt het nadelig uit). Maar ik heb er redelijk vertrouwen in dat ze hier goed voor de dag zullen komen. En dan past het mooi in het schema “elk jaar een stapje vooruit”

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone