Roompot-Nederlandse Loterij start in Australische koersen

Roompot-Nederlandse Loterij start in Australische koersen

Foto: Sirotti

woensdag 14 december 2016 om 08:42

Voor het eerst in haar bestaan zal Roompot-Nederlandse Loterij een koers rijden in Australië. De ProContinentale ploeg start namelijk in de Cadel Evans Great Ocean Road Race en de Herald Sun Tour.

Vanaf 2017 maakt de Great Ocean Road Race (29 januari) deel uit van de UCI WorldTour. De Herald Sun Tour (1-5 februari) is een rittenkoers met de status van UCI 2.1.

“Het is niet alleen een prima kans voor onze renners om al vroeg in het seizoen op een hoog niveau te kunnen acteren, maar ook een erkenning voor ons jonge team. Organisatoren zien ons graag komen. Bovendien gaan de koersen in Australië over mooie parcoursen en zijn de wedstrijden prima georganiseerd”, aldus Erik Breukink op de website van de ploeg.

Cadel Evans Great Ocean Road Race
De eendagswedstrijd, vernoemd naar de Tourwinnaar van 2011, is dus gepromoveerd door de UCI. Dit betekent dat alle WorldTour-ploegen zijn uitgenodigd, maar niet alle teams van het hoogste niveau hoeven te komen. Daarom starten slechts dertien van de (voorlopig) zeventien formaties met een WT-licentie, inclusief LottoNL-Jumbo.

Roompot-Nederlandse Loterij, Aqua Blue Sport, Gazprom-Rusvelo en UnitedHealthcare zorgen voor de ProContinentale inbreng. Daarnaast staat een Australische selectie aan de start.

Deelnemende teams 
flag-fr AG2R La Mondiale
flag-us BMC
flag-de BORA-hansgrohe
flag-us Cannondale-Drapac
flag-za Dimension Data
flag-be Quick-Step Floors
flag-ch Katusha-Alpecin
flag-nl LottoNL-Jumbo
flag-be Lotto Soudal
flag-au Orica-Scott
flag-de Sunweb
flag-gb Sky
flag-us Trek-Segafredo
flag-ie Aqua Blue Sport
flag-ru Gazprom-Rusvelo
flag-nl Roompot-Nederlandse Loterij
flag-us UnitedHealthcare
flag-au Jayco Australian National Team

Dit artikel delen:

2 Reacties

jvh93 14 december 2016 om 08:52

2e worldtourkoers van het wielerjaar (na de tour down under) en ze doen gelijk al mee. puike zaak roompot

alsjewint 14 december 2016 om 20:49

Mooi dat ze ook de Suntour rijden. Anders was het wel een erg verre reis voor een deelname aan een 1 dagskoers. Met goede voorbereidingswedstrijden voorkom je dat je het halve seizoen achter de feiten aanloopt. Nu maar hopen dat ze ook in de zandbak mogen starten. Misschien niet altijd de mooiste koersen maar wel frappant dat TLJ in het jaar dat ze daar niet mochten starten, het hele voorjaar er niet aan te pas kwamen. Wel belangrijke voorbereidingskoersen dus.

Headlines

Materiaalzone

Populair