Roompot-Nederlandse Loterij met vijf debutanten naar Catalonië
foto: Marcel Koch
zaterdag 18 maart 2017 om 13:00

Roompot-Nederlandse Loterij met vijf debutanten naar Catalonië

Roompot-Nederlansde Loterij heeft bekendgemaakt welke acht renners mogen starten in de Ronde van Catalonië. Er zitten vijf debutanten in de selectie. Alleen Pieter Weening, Nick van der Lijke en Etienne van Empel reden de Spaanse WorldTour-koers al eens eerder.

Weening was vorig jaar dichtbij een ritzege. In de etappe naar Port Ainé lag hij op anderhalve kilometer voor de finish nog aan kop, maar Thomas De Gendt bleek beter ingedeeld te hebben op de slotklim en kon hem nog inhalen. Weening strandde uiteindelijk op plaats zes.

De vijf debutanten in de selectie zijn Tim Ariesen, Martijn Budding, Jeroen Meijers, Oscar Riesebeek en Martijn Tusveld. De ploeg wacht nog op de eerste zege van het seizoen.

Selectie Roompot-Nederlandse Loterij voor Ronde van Catalonië (20-26 maart)
flag-nl Tim Ariesen
flag-nl Martijn Budding
flag-nl Etienne van Empel
flag-nl Jeroen Meijers
flag-nl Oscar Riesebeek
flag-nl Martijn Tusveld
flag-nl Nick van der Lijke
flag-nl Pieter Weening

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
18 maart 2017 13:36
Elke dag zonder aarzelen 8 man in de aanval, dus inclusief Pieter. Na de TTT zal hij op 2-3 minuten staan in het AK, maar met een geslaagde aanval kan hij zo maar een sprong maken.
18 maart 2017 14:02
@xistnc

Dat hoop ik ook, al is het misschien weer niet handig om met 8 man in de kopgroep te zitten, want dan zal de rest van de kopgroep niet heel fanatiek zijn beurten doen. Als Weening hier een rit zou winnen zou echt geweldig zijn, maar dan zal hij de Gendt niet mogen onderschatten.
Verder erg benieuwd wat Riesebeek, Budding en Tusveld hier kunnen tussen de grote jongens.
18 maart 2017 14:49
Hopelijk geeft Weening deze debutanten een mooi cursus "Hoe stamp ik stug door op het buitenblad tijdens een klim?" Altijd een genot om die Pieter op een idioot verzet omhoog te zien harken.
18 maart 2017 15:30
Hopelijk zijn Budding en Tusveld slim genoeg om dat juist niet te doen. Je moet, denk ik, wel macht hebben in de benen; anders blazen die jongens zichzelf op.

Reacties zijn gesloten.