Roompot-Nederlandse Loterij grijpt naast Ronde van Catalonië

Roompot-Nederlandse Loterij grijpt naast Ronde van Catalonië

foto: Marcel Koch

donderdag 4 januari 2018 om 11:00

Roompot-Nederlandse Loterij is dit jaar niet van de partij in de Ronde van Catalonië. Vorig seizoen kreeg de oranjebrigade nog een wildcard voor de WorldTour-koers.

Met de komst van de nieuwe Spaanse ProContinental-formaties Euskadi-Murias Taldea en Burgos-BH, zijn de Nederlandse ploeg en Wanty-Groupe Gobert geslachtofferd door de organisatie. Daarnaast zijn de Franse ploegen Cofidis en Fortuneo-Samsic welkom, evenals Israel Cycling Academy en het Manzana Postobón van Jetse Bol.

Wildcards flag-es Volta Ciclista a Catalunya 2018
flag-es Burgos-BH
flag-es Caja Rural-RGA Seguros
flag-fr Cofidis
flag-es Euskadi-Murias Taldea
flag-fr Fortuneo-Samsic
flag-il Israel Cycling Academy
flag-co Manzana Postobón

Dit artikel delen:

7 Reacties

Gabriel Melching 4 januari 2018 om 11:02

edit WF: bedankt, aangepast

0
jvh93 4 januari 2018 om 11:17

logisch, maar vervelend gevolg voor Roompot. Maar de spaanse ploegen zullen ook geen wildcard krijgen voor bijvoorbeeld de Binbanck Tour en de Amstel dus eigenlijk niet heel erg gek……..

0
Wielerfan1987 4 januari 2018 om 11:26

Met twee nieuwe spaanse Pro conti ploegen lijkt mij dan een grote ronde voor Roompot dit jaar wederom uitgesloten.

Aangezien ik geen uitnodiging voor de Tour verwacht en ook de Giro Roompot volgens mij al gepasseerd heeft

0
west 4 januari 2018 om 11:43

Roompot gaat helemaal nooit een grote ronde rijden. Met alleen maar Nederlandse renners ben je totaal oninteressant voor de sponsors en organisaties.

0
Mwielerfan 4 januari 2018 om 11:50

Nl is een klein land dat met anderhalf wt team al genoeg kijkers trekt. Roompot uitnodigen gaat dan echt niet helpen.
Het artikel doet alsof ze recht hebben op wildcard vanwege hun staat van dienst. Ze zijn er 1x geweest en niet erg opvallend. Het slaat nergens op om van geslachtofferd te spreken. Er zijn gewoon interessantere ploegen uitgenodigd

0
SolerEritrean 4 januari 2018 om 11:55

@west

Inderdaad, hier ligt gewoon het grote probleem van Roompot. Snap de visie ook niet erachter: willen ze het Nederlandse equivalent van Topsport Vlaanderen zijn? Hebben ze veel te veel 25+’s voor. Een mooi voorbeeld aan Wanty nemen zou netjes zijn. Een ploeg die het volgens mij met een gelijkaardig budget moet doen, maar strategisch zijn renners kiest: Dat er zoveel Fransen en Italianen inrijden heeft ook gewoon te maken dat ze in Giro en Tour willen meedoen.
Preudhomme heeft een zwak moment telkens als hij Offredo in de vroege vlucht ziet knallen en gaat dit veel minder hebben als Ligthart dit doet.
Ook is er bij Roompot die wil om grote rondes te rijden, Topsport Vlaanderen ambieert dit toch ook niet? Vind het eerder een koppig gedrag van Roompot, ofwel laat je dat idee varen van grote rondes en concentreer je je op het werk bij ons met de renners van bij ons ofwel ga je de transferpolitiek aanpassen en kan het gelobby begin met succesverhalen zoals Wanty tot gevolg.

0
ChefSpijker 4 januari 2018 om 11:56

Zullen voor de Ronde van Zwitserland wel weer uitgenodigd worden. Zijn ze ook altijd volop in beeld met aanvallend koersgedrag. Heb dat bij Catalonië vorig jaar ook niet echt gezien. Of kan het me in elk geval niet meer heugen. Denk dat ze er bij Roompot zelf ook niet wakker van liggen, vooral de voorjaarsklassiekers tellen in die periode toch.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone