Ronde van Zwitserland of Baloise Belgium Tour? Evenepoel hakt binnenkort knoop door

donderdag 25 mei 2023 om 12:56
Ronde van Zwitserland of Baloise Belgium Tour? Evenepoel hakt binnenkort knoop door

foto: Cor Vos (archief)

De rentree van Remco Evenepoel zal niet lang op zich laten wachten. De wereldkampioen zal in de Ronde van Zwitserland (11-18 juni) of de Baloise Belgium Tour (14-18 juni) weer een rugnummer opspelden. Dat heeft Patrick Lefevere, de teammanager van Soudal Quick-Step, laten weten aan Sporza.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Eerder deze week werd al bekend dat Evenepoel weer mag gaan trainen. De wereldkampioen van Soudal Quick-Step stapte ruim een week geleden uit de Giro d’Italia vanwege een positieve coronatest waar hij flink ziek van werd. Er volgden meerdere hartcontroles, maar nu heeft de Belg groen licht gekregen om weer te trainen.

Over het programma van Evenepoel is nog niets bevestigd, maar Lefevere – die weer terug is in de Ronde van Italië – licht in gesprek met Sporza toch een tipje van de sluier op. “We hebben beslist om alleen maar een programma op te stellen tot en met de nationale kampioenschappen.” Evenepoel trekt volgende week naar La Gleize (een dorpje in de Belgische provincie Luik, red.) voor een stage en daarna wacht de Ronde van Zwitserland of de Baloise Belgium Tour.”

Lefevere herhaalt: geen Tour de France
“Er is druk van Golazo om de Baloise Belgium Tour te rijden, omdat er een etappe voor de deur van Remco passeert. Maar ik heb de indruk dat Remco daar niet gevoelig voor is. Hij zal kiezen wat hij denkt dat het beste is voor hem.” Eind juni volgen dan de Belgische kampioenschappen. Een eerste deelname aan de Tour de France is niet aan de orde. “Tijdens de Tour staat een hoogtestage ingepland om toe te werken naar het WK”, is Lefevere duidelijk.

Dit artikel delen:

15 Reacties

HV 25 mei 2023 om 13:07

Toch raar hoor. Je hebt een enorme basis opgebouwd. Door een besmetting anderhalve week eruit en om dan de Tour uit te sluiten… vreemd. Die basis gooi je nu weg om op te bouwen naar een eendagswedstrijd?

De kans is natuurlijk enorm groot dat hij met deze basis in Zwitserland al met de prijzen gaat lopen en dan kun je natuurlijk moeilijk stellen dat de Tour geen goede optie was geweest om naartoe te pieken.

2
SoloSlim 25 mei 2023 om 14:01

De basis is er nu, en die zal hij niet zomaar kwijtpselen.. Zeker niet als hij geen grote ronde meer rijdt. Dus er zo lang mogelijk op teren en slim pieken naar de belangrijkste wedstrijden en de iets mindere wedstrijden ‘en passant’ ook proberen te winnen.

1
guyremgabdel 25 mei 2023 om 13:12

Ik hoop ok op Zwitserland om eens te zien hoe ver hij dit jaar als klimmer staat.

1
SoloSlim 25 mei 2023 om 13:48

En met voorlopig, buiten Ayusso, geen enkele top GC renner aan de start zou het zeker raar zijn als hij in Zwitserland niet start.

0
wielerlover 25 mei 2023 om 13:51

Heeft hij toch getoond in Catalonië?

2
Kzit Kapot 25 mei 2023 om 16:06

Waarom moet Remco altijd maar vanalles bewijzen?

0
guyremgabdel 25 mei 2023 om 17:19

Remco hoeft niks te bewijzen maar het zou voor hem als ronderenner toch beter zijn om in het hooggebergte eens te rijden aangezien hij noch TDF noch Vuelta zou rijden.

1
Rom 25 mei 2023 om 14:57

Evenepoel versus van der Poel zou fantastisch zijn.

1
Sean Kelly 25 mei 2023 om 15:07

Remco zal wel starten in de Belgium Tour. Patlef probeert door met Zwitserland te schermen de startpremie nog wat op te krikken.

1
Kzit Kapot 25 mei 2023 om 16:08

Ik wist niet dat Belgium Tour zo’n goudmijn is?

0
eddietheeagle 25 mei 2023 om 19:58

Inderdaad, Golazo, de organisator, kan echt niet met een paar honderdduizend euro staan zwaaien zoals RCS bijvoorbeeld. Het zal hier om relatief bescheiden bedragen gaan als we over startpremie’s praten. In ieder geval geen bedragen die een beslissing zullen beïnvloeden.

0
Gelei 26 mei 2023 om 11:27

Wat heeft hij daar nog te zoeken. Hij was jaren koning van rondjes van dat niveau. Kan beter nog wat extra tijd in de Ardennen doorbrengen.

0
Davbam 25 mei 2023 om 13:01

Of toch de Tour…

Maar als het om centen gaat (zoals bij Patlef wel vaker) dan zal het wel de Ronde van Belgie worden. Die gaat bij Rainbow Remco door de voordeur, dat kan commercieel goed uitgemolken worden.

0
Jos_Jas 25 mei 2023 om 21:05

En dan weer afstappen als hij niet kan winnen. We zijn wel een keer klaar met die broekventje.

-3
eddietheeagle 25 mei 2023 om 21:52

Je was volgens mij ook wel een keer klaar met voornaamwoorden. Veel te snel klaar blijkbaar.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone