Ronde van Zwitserland geeft wildcards aan Rally en Total Direct Energie

donderdag 25 februari 2021 om 09:06
Ronde van Zwitserland geeft wildcards aan Rally en Total Direct Energie

foto: Cor Vos

Rally Cycling en Total Direct Energie mogen zich opmaken voor de Ronde van Zwitserland. De ProTeams uit de Verenigde Staten en Frankrijk hebben van de organisatie een wildcard ontvangen voor de rittenkoers, die dit jaar van 6-13 juni verreden wordt.

Alpecin-Fenix is ook van de partij in de Ronde van Zwitserland. De Belgische ploeg won vorig jaar de UCI Europe Tour en is daardoor altijd verzekerd van een wildcard. In het geval van het Critérium du Dauphiné heeft Alpecin-Fenix deze afgewezen, maar de Ronde van Zwitserland wil men wel rijden.

Naast de drie genoemde ProTeams staan ook alle negentien WorldTour-ploegen aan het vertrek van de Zwitserse ronde. Dat brengt het totaal aantal ploegen op 22. Vorig jaar werd de Ronde van Zwitserland niet verreden vanwege de coronacrisis. Egan Bernal is daardoor nog altijd de laatste winnaar op de erelijst.

Dit artikel delen:

6 Reacties

bilthoven 25 februari 2021 om 09:25

Echt onbegrijpelijk waarom Rally hier wordt uitgenodigd.

Sebas 25 februari 2021 om 09:52

Ik dacht juist: wat leuk! Met King, Rosskopf, Mannion en onze De Kleijn voor de sprints. Kan wel toch?

Verweggistan 25 februari 2021 om 10:01

De andere Franse ploegen zullen hun sterkste teams in de Dauphine opstellen en Rally doet niet onder voor de andere PCT's. Gazprom had wellicht ook nog een optie geweest.

Etio 25 februari 2021 om 10:08

Gazprom heeft met Kreuziger wel de winnaar van 2008 in huis en bovendien met Zakarin een potentiële podiumkandidaat voor deze ronde. Ik denk echter dat de organisatie niet veel wilde afwijken van de wildcards die ze vorig jaar hadden uitgedeeld.

ZwartebroekengeIetrui 25 februari 2021 om 10:12

Rally heeft best wel een leuke selectie en ambitie om verder te groeien, mooi voor ze dat ze nu deze ronde mogen rijden.

bilthoven 25 februari 2021 om 11:06

@ Sebas
Misschien ben ik iets te negatief, maar wie weet……… Ik laat me graag verrassen.

Headlines

Materiaalzone

Populair