Ronde van Zwitserland geeft wildcards aan Rally en Total Direct Energie
foto: Cor Vos
donderdag 25 februari 2021 om 09:06

Ronde van Zwitserland geeft wildcards aan Rally en Total Direct Energie

Rally Cycling en Total Direct Energie mogen zich opmaken voor de Ronde van Zwitserland. De ProTeams uit de Verenigde Staten en Frankrijk hebben van de organisatie een wildcard ontvangen voor de rittenkoers, die dit jaar van 6-13 juni verreden wordt.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Alpecin-Fenix is ook van de partij in de Ronde van Zwitserland. De Belgische ploeg won vorig jaar de UCI Europe Tour en is daardoor altijd verzekerd van een wildcard. In het geval van het Critérium du Dauphiné heeft Alpecin-Fenix deze afgewezen, maar de Ronde van Zwitserland wil men wel rijden.

Naast de drie genoemde ProTeams staan ook alle negentien WorldTour-ploegen aan het vertrek van de Zwitserse ronde. Dat brengt het totaal aantal ploegen op 22. Vorig jaar werd de Ronde van Zwitserland niet verreden vanwege de coronacrisis. Egan Bernal is daardoor nog altijd de laatste winnaar op de erelijst.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
25 februari 2021 09:25
Echt onbegrijpelijk waarom Rally hier wordt uitgenodigd.
    25 februari 2021 09:52
    Ik dacht juist: wat leuk! Met King, Rosskopf, Mannion en onze De Kleijn voor de sprints. Kan wel toch?
    25 februari 2021 10:01
    De andere Franse ploegen zullen hun sterkste teams in de Dauphine opstellen en Rally doet niet onder voor de andere PCT's. Gazprom had wellicht ook nog een optie geweest.
    25 februari 2021 10:08
    Gazprom heeft met Kreuziger wel de winnaar van 2008 in huis en bovendien met Zakarin een potentiële podiumkandidaat voor deze ronde. Ik denk echter dat de organisatie niet veel wilde afwijken van de wildcards die ze vorig jaar hadden uitgedeeld.
    25 februari 2021 10:12
    Rally heeft best wel een leuke selectie en ambitie om verder te groeien, mooi voor ze dat ze nu deze ronde mogen rijden.
    25 februari 2021 11:06
    @ Sebas
    Misschien ben ik iets te negatief, maar wie weet......... Ik laat me graag verrassen.

Reacties zijn gesloten.