Ronde van Zeeland Seaports komt opnieuw met ‘afvalzone’

maandag 2 juni 2014 om 18:01
peloton

foto: Sirotti

De Ronde van Zeeland Seaports heeft komende zaterdag opnieuw een ‘afvalzone’ in de route opgenomen. De wedstrijdorganisatie hoopt daarmee de lege drinkbussen, verpakkingsmateriaal en ander afval dat achterblijft in de bevoorradingszone tegen te gaan.


De eendaagse door Zeeland had daarmee vorig jaar de primeur in Nederland. Rond de zone waar de bevoorrading is, moeten renners hun afval weggooien. Voor het einde van de daaropvolgende ravitaillering moeten ze alles wat ze niet gebruiken uit de nieuw uitgereikte etenszakken weer wegwerpen.

Hoewel de renners nog niet gewend zijn aan deze nieuwe zone en nu nog overal hun afval wegwerpen, denkt koersdirecteur Patrick Tolhoek dat binnen afzienbare tijd de ‘afvalzone’ eerder regel dan uitzondering is. Tolhoek: “Het is niet meer van deze tijd dat wielrenners hun rotzooi overal maar weggooien. Het zal best even wennen zijn voor de renners. Aan de andere kant: ik heb nog de Tour de France gereden zonden valhelm. Nu moet niemand er nog aan denken dat je zonder helm koerst.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.