Ronde van Turkije krijgt andere plek op UCI-kalender

Ronde van Turkije krijgt andere plek op UCI-kalender

foto: Tour of Turkey

woensdag 15 februari 2017 om 20:04

De Ronde van Turkije vindt dit jaar niet plaats in april. Dat heeft de UCI bevestigd. Het gerucht dat nieuwe WorldTour-wedstrijd in een andere periode op de kalender zou komen deed al langer de ronde.

De organisatie van de Ronde van Turkije heeft een aanvraag tot uitstel gedaan. Dit verzoek is goedgekeurd door de UCI en Professional Cycling Council (PCC) en houdt in dat de editie voor 2017 is uitgesteld vanaf de vooraf geplande datum in april. Bij de volgende PCC-bijeenkomst in maart zal gekeken worden wanneer de Turkse rittenkoers wel verreden kan worden.

De Ronde van Turkije stond aanvankelijk gepland van 18-23 april. In die periode zijn onder andere de Waalse klassiekers, de Tour of de Alps en de Ronde van Kroatië. De organisatie had mede daardoor problemen om WorldTour-ploegen aan te trekken. Daarnaast hebben teams door de politieke situatie in het land een streep gezet door de koers.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Verweggistan 15 februari 2017 om 20:17

Kan gewoon op het hoogste niveau in het wielrennen; dat tijdstip komt niet uit, kunnen we niet wat later…
Bedenk dat eerder of organiseer het lekker volgend jaar ergens anders.
Als het nu de ronde van Taiwan of de GP Viborg waren die tijdens het seizoen een andere datum willen; oke. Maar dit is (een soort van) een WT koers; waar in principe de beste renners zouden moeten rijden (niemand wil; maar dat is een ander verhaal). Die kun je toch niet twee maanden voor de start verplaatsen; renners en ploegen hebben dit in hun programma; tickets en visa al geregeld (zou kunnen toch?), renners die speciaal gepiekt hebben (Of mag Mustafa Sayars team niet meedoen?). En dan pas over een maand eens kijken wanneer het wel kan… Lekker professioneel.
De UCI mag best eens wat kritischer tegenover organisatoren staan: lukt het niet in april, jammer joh volgend jaar weer een kans op een ander tijdstip.

Frits des Jeux 15 februari 2017 om 20:37

Ach nu willen de teams ook niet naar dat wespennest. Alleen zien ze dat bij de uci niet. Ongelooflijk dat een koers met zo’n reputatie qua erelijst, weinig interessant qua parcours en zo’n vervelende en gecompliceerde situatie in het land promoveert naar wt. Ik kan daar echt niet bij.

Attack 15 februari 2017 om 20:44

En dat voor een nieuwe wt koers begint lekker daar. Begrijp echt niet dat hun wt zijn geworden. Je zou er vast wel een mooie ronde kunnen maken qua ritten en omgeving maar daar in Turkije is het gewoon oorlog en lijkt het me niet zo veilig.
Anders kan je ook wel een rondje om de kerk koers in Mosul wt maken.

Baukema Tomoulin 15 februari 2017 om 20:50

Mijns inziens net zo raar als een paar maanden voor AGR mededelen dat de finale er totaal anders uitziet. Of dat de ronde van Qatar niet door kan gaan wegens ‘redenen’ met ‘mensen’ op ‘plekken’ en ‘andere onzin’.
Die hele wielerkalender hangt houtje-touwtje-onprofessioneel aan elkaar.

mollemarijden 15 februari 2017 om 21:28

Gwn lekker rond de Giro rijden dan is t minder druk en heerlijk koersweers daar.
Kan een hele mooie ronden worden met o.a. waaieretappes en klimetappes.

Colbrelli. 15 februari 2017 om 21:44

Dus ze denken dat ze geen WT-teams aan de start krijgen omdat de Ronde van Kroatië op hetzelfde moment is? :’)

Ieder WorldTour-team zou hier een team aan de start kunnen laten verschijnen en zouden dat ook wel willen voor de puntjes, maar ik zou de oorzaak ergens anders zoeken als organisatie.

Polleke 15 februari 2017 om 22:04

Welkom in de wondere wereld van de WorldTour….

Shinzawai 15 februari 2017 om 22:16

Fijn dat er een oplossing op komst is. De plek op de kalender was gewoon erg slecht voor een nieuwe WT-koers, wat ze vooraf natuurlijk ook hadden kunnen bedenken. Verder is het vooral hopen dat Turkije over een aantal maanden weer wat veiliger is, want qua weer, hotels, wegen en eten hebben de renners daar niets te klagen. En obscure dopingploegjes op continentaal niveau zijn in een WT-koers niet welkom, dus over Sayar hoeft niemand zich zorgen te maken.

ChefSpijker 15 februari 2017 om 22:25

Tijdens de Tour? A la Polen in olympisch jaren. Kunnen daar mooi de mindere goden van de WorldTour-teams aan ’t werk of renners die willen beginnen aan hun opbouw voor de tweede seizoenshelft.

Viktrodriguez 16 februari 2017 om 02:04

Ik denk dat veiligheid een groter probleem is voor de ploegen dan de locatie op de kalender. Vorig jaar was hetzelfde gezeik en toen zaten ze al gunstiger op de kalender. Onrust en aanslagen in Turkije en die beperken zich niet tot bepaalde streken. Kroatië is nu eenmaal een stuk veiliger.

Thailand 16 februari 2017 om 10:16

Het idee van het internationaler maken van het wielrennen is niet verkeerd, maar ik had er ook een andere koers voor uitgekozen, wat FdJ zegt. Al sta ik er wel iets genuanceerder in qua politiek, niet alleen landen die het westen als politieke vriendjes beschouwt zou recht moeten hebben op een WT koers, het wielrennen is van en voor iedereen. Van mij mag bijvoorbeeld Rusland ook koers organiseren, schitterende natuur, veel potentieel voor prachtig parcours. Wel ff asfalteren en natuurlijk wel professioneel zijn qua organisatie en geen dopinglucht aan hangen.
On topic, overigens gaat dit natuurlijk niet veel helpen, zolang je WT teams de mogelijk geeft te shoppen in de nieuwe WT koersen gaat deze natuurlijk als eerste van de lijst. Ik verwacht dat deze koers geen lang leven gaat hebben op de WT kalender.

Marszzz 16 februari 2017 om 16:04

Dat wordt het najaar, want in de zomer tijdens de Tour zoals hierboven gesuggereerd is het in Turkije bloedverzengend heet, en in de nazomer is het ook geen oase van rust op de kalender. Ik zou zeggen na WK en Lombardije wanneer niemand het eigenlijk meer zal interesseren.

GreenDay 16 februari 2017 om 16:19

Ik zou het als ploegleider ook niet over mijn hart krijgen om mijn werknemers nu naar een land te sturen in zo’n penibele situatie. Gewoon niet door laten gaan totdat de rust daar wedergekeerd is.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone