Ronde van Turkije: Alpecin-Fenix en BORA-hansgrohe presenteren selecties

zaterdag 9 april 2022 om 11:52
Ronde van Turkije: Alpecin-Fenix en BORA-hansgrohe presenteren selecties

foto: Cor Vos

Alpecin-Fenix en BORA-hansgrohe hebben bekendgemaakt met welke renners ze zullen starten in de Ronde van Turkije. Alpecin-Fenix heeft met Jasper Philipsen en Jakub Mareczko twee sprinters bij zich, maar kan met Jay Vine ook bergop een renner uitspelen. Bij BORA-hansgrohe zetten ze vol in op de snelle mannen.

De Duitse ploeg brengt namelijk Sam Bennett, Matthew Walls en Danny van Poppel aan het vertrek. Die laatste werd afgelopen woensdag nog tweede in de Scheldeprijs, nadat hij de sprint achter winnaar Alexander Kristoff won. Luis-Joe Lührs, Shane Archbold en Ryan Mullen, die een sterk voorjaar rijdt, zijn er ook bij om de afmaker van dienst te piloteren.

Alpecin-Fenix stelt twee sprinters op: Jasper Philipsen en Jakub Mareczko. Edward Planckaert, Maurice Ballerstedt, Ayco Bastiaens en Lionel Taminiaux zullen deze twee rappe renners moeten ondersteunen, maar hebben ook nog een klimkopman. Dit is Jay Vine, die vorig jaar tweede werd in de Ronde van Turkije. De wereldkampioen eSports maakte toen zijn debuut voor Alpecin-Fenix. In 2022 reed Vine al naar een tweede plek in de vierde etappe van de Ster van Bèsseges.

De Presidential Cycling Tour of Türkiye begint deze zondag in badplaats Bodrum. Een week later, op zondag 17 april, volgt de laatste etappe. Deze gaat van en naar Istanbul.

Dit artikel delen:

3 Reacties

dynamo 9 april 2022 om 12:29

altyd weer leuk, geniet van de hoge wedstryd deelname van bora hansgrohe, net zoals de ploeg van patrick l v , kunnen ze bij jumbo nog wat van leren:)

0
Turtlehead 9 april 2022 om 12:54

Wow, Alpecin met twee sprinters. Wat een luxe! Die gaan de zeges aaneen rijgen…

0
JensVdB 9 april 2022 om 14:37

Ewan doet ook mee

0

Headlines

Populair

Materiaalzone