Ronde van Romandië voorbij voor gevallen Victor Campenaerts
dinsdag 26 april 2016 om 21:18

Ronde van Romandië voorbij voor gevallen Victor Campenaerts

Victor Campenaerts heeft een gebroken neus, een paar gebroken tanden en een lichte hersenschudding overgehouden aan zijn val in de proloog van de Ronde van Romandië. Dat meldt zijn ploeg LottoNL-Jumbo.

“Het was niet de beste dag uit mijn loopbaan in het wielrennen”, zei ploegleider Frans Maassen. “Victor Campenaerts heeft zijn neus en een paar tanden gebroken en een hersenschudding opgelopen. Hij reed rechtdoor bij de eerste bocht naar rechts. Dat was een moment van onoplettendheid.” Campenaerts maakt het naar omstandigheden goed, maar moet de nacht in het ziekenhuis doorbrengen.

Het is nog onduidelijk of de 24-jarige Belg mee gaat kunnen doen aan de Ronde van Italië. Ook Wilco Kelderman kwam ten val tijdens de proloog van de Zwitserse rittenkoers, maar de schade viel voor de kopman van LottoNL-Jumbo mee. Martijn Keizer werd tiende.

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
27 april 2016 10:53
moet wel wat met em zijn geweest anders mis je de 1e bocht toch niet?
27 april 2016 13:33
Zonder medische opleiding, maar met gezond verstand zal ik een aantal vragen in dit topic even beantwoorden: Campenaerts kreeg vlak voor zijn val een epileptische aanval en daarom viel hij in de eerste bocht bij een proloog.
27 april 2016 13:44
Shit happens
Hopelijk valt 't mee en zit hij weer snel op de fiets.

Reacties zijn gesloten.