Ronde van Polen: Mark Cavendish voert Quick-Step Alpha Vinyl aan

donderdag 28 juli 2022 om 13:27
Ronde van Polen: Mark Cavendish voert Quick-Step Alpha Vinyl aan

foto: Cor Vos

Quick-Step Alpha Vinyl heeft de selectie voor de Ronde van Polen gepresenteerd. Mark Cavendish is de blikbanger bij de Belgische formatie. Voor het algemeen klassement zijn Mauro Schmid en Mauri Vansevenant meegenomen.

Castelli

Cavendish gaat voor sprintsucces in de Ronde van Polen en krijgt daar op papier meerdere kansen voor. Bert Van Lerberghe, Zdenek Stybar, Rémi Cavagna en Josef Cerny zijn de mannen die de the Manx Express uitgeleide moeten doen. Voor Cavendish is het zijn eerste koers sinds het Brits kampioenschap, dat hij eind juni wist te winnen. De Tour de France reed hij niet, omdat de ploegleiding de voorkeur gaf aan Fabio Jakobsen.

Terwijl Cavendish de massasprints wil betwisten, gaan Schmid en Vansevenant voor een korte eindklassering. Voor Vansevenant is het zijn eerste wedstrijd sinds de Giro d’Italia. Schmid reed in juni nog de nationale kampioenschappen van zijn land, nadat hij de Ronde van België op zijn naam had geschreven.

“Kansen voor elk type renner”
“Het is een mooie Ronde van Polen met kansen voor elk type renner”, zegt ploegleider Geert Van Bondt. “De eerste twee etappes zullen sprintetappes zijn, waar we met Mark kunnen vechten voor een goed resultaat. […] De derde etappe is hetzelfde als vorig jaar met een steile aankomst van 1,5 kilometer, die het klassement door elkaar zal schudden. Hier zouden Mauro en Mauri mee kunnen spelen.”

“Etappe vier en vijf kunnen misschien een massasprint worden, maar misschien ook niet. Ze kunnen ook voor de puncheurs zijn, maar zelfs een vroeg vlucht heeft een kans hier. In de zesde etappe, een individuele tijdrit, kijken we naar Rémi en Mauro voor een goed resultaat. Die laatste heeft bewezen dat hij het goed kan doen in deze discipline. Tot slot, zou de laatste etappe opnieuw een massasprint kunnen worden, maar het hangt er allemaal van af hoe de klassementsploegen gaan koersen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Mystieke_Monnik 28 juli 2022 om 13:46

Gaan we Mauro nog zien in Cavs treintje? Dat is natuurlijk de grote vraag hier.

0
Kopinkas 28 juli 2022 om 15:22

Benieuwd of Lefevere nog een fles champagne opentrekt wanneer Cav wint, of gewoon nog een bladzijde omdraait in zijn lievelingsboek ‘De Korte Brief bij het Lange Afscheid’.

0
reusjen 28 juli 2022 om 16:14

Als ik me niet vergis heeft hij daar geen overwinning van Cav voor nodig.

0
williams 28 juli 2022 om 15:47

Zonder Lefevere was er geen Cavendish meer, zoals er ook geen Bakelandts, Poels of Thomas De Gendt meer zouden zijn…

Als Cavendish vindt dat ie een 2-jarig contract wil en Lefevere vindt dat niet stopt het.
De calimero act van Cav over de niet selectie van de tour zegt genoeg over Cav. Hij wist al van Brian Holm in Maart 2022 dat de tour niet voor hem was.

0
reusjen 28 juli 2022 om 16:18

Misschien maar eens heilig verklaren die man…

Als de opmerkingen van Cav iets niet waren dan was het wel Calimero-gedrag. Hij vond juist dat hij had bewezen goed te zijn voor de Tour en onderstreepte dat nog even met een hele knappe nationale titel. Als je vervolgens de Tour met Jakobsen in de kont kijkt dat had hij geel erg gelijk.

0
Shinzawai 28 juli 2022 om 16:47

@reusjen: de prestatie van Cavendish in de Giro was nou direct veel beter dan die van Jakobsen in de Tour. Dan is het logisch dat de ploeg voor de toekomst kiest.

0
Marlin 28 juli 2022 om 17:14

Volledig eens met Williams.
@reusjen
Cavendish “geel” erg gelijk ? Of had Cavendish “groen” erg gelijk ?
Tjonge jonge, wat een niveau !

0
Steven_E 28 juli 2022 om 17:57

Ook eens met Williams. Dankzij Lefevere was Cav nog renner in 2021 & 2022. En zoals het er nu naar uitziet ook in 2023 & 2024. Is dus een verlenging van diens carriere met 4 jaar, waarvan toch al minstens 2 succesvoller dan de jaren ervoor. Voor Gilbert deed ie eigenlijk hetzelfde. Tweede jeugd bijQuickStep gevolgd door een 3-jarig contract bij Lotto om z’n carriere af te sluiten.

0
reusjen 28 juli 2022 om 18:04

@Shinzawai
Opzich mee eens, al was dat niet zo dramatisch als Jakobsen in de Tour, maargoed dat is een andere wedstrijd en de tour is over het algemeen iets zwaarder. Naar mijn mening hoeft er ook niet gekozen te worden tussen beiden, maar konden ze prima beide mee. Nu heeft de ploeg na week 1 niets meer gepresteerd.

@Marlin
Wauw, je zit op de kast door een typefout of een autocorrectie.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone