Ronde van Polen deelt rugnummer 143 van Bjorg Lambrecht nooit meer uit

vrijdag 1 november 2019 om 10:34
Ronde van Polen deelt rugnummer 143 van Bjorg Lambrecht nooit meer uit

foto: Cor Vos

De Ronde van Polen heeft besloten om rugnummer 143 nooit meer uit te delen, ter nagedachtenis aan de overleden Bjorg Lambrecht. Dat laat de organisatie weten. De Belgische wielrenner kwam dit jaar hard ten val in Polen en overleed aan zijn verwondingen.

Lambrecht overleed op 22-jarige leeftijd aan de gevolgen van een valpartij. In de derde etappe van de Ronde van Polen kwam de Lotto Soudal-coureur zwaar ten val, waarbij hij terechtkwam in een gracht en botste op een betonnen buis. Daarbij liep hij een grote scheur aan de lever op, wat hem het leven kostte. Onderzoek wees uit dat Lambrecht de controle over zijn fiets verloor omdat hij over een reflector op het wegdek reed.

Volgend jaar wordt waarschijnlijk een herdenkingswedstrijd georganiseerd voor Lambrecht. Zijn fanclub komt met de Memorial Bjorg Lambrecht.

108
Ook in de Giro d’Italia wordt een rugnummer niet meer vergeven na het overlijden van een Belgische renner. Nummer 108 is voor altijd gegeven aan Wouter Weylandt, die in 2011 verongelukte tijdens de Italiaanse ronde.

Dit artikel delen:

6 Reacties

freirefreire 1 november 2019 om 11:12

Ik vind het een heel mooi eerbetoon, en toch kan ik het niet laten om even een zure reactie achter te laten. Bij voorbaat sorry daarvoor.

Maar ik heb toch liever dat ze ter nagedachtenis van Bjorg het budget voor beveiligen van het parcours verzesvoudigen.

Vinyakke 1 november 2019 om 12:00

Het is je vergeven!

Ward 1 november 2019 om 12:14

Mooi gebaar op een dag als vandaag. En de organisatie kan moeilijk iets verweten worden bij dit tragische ongeval…

girardengo 1 november 2019 om 12:23

Waarom niet allebei?

Scibby 1 november 2019 om 12:57

Als het zo doorgaat dan blijven er straks weinig nummers om te vergeven in alle rondes.

GreenDay 1 november 2019 om 13:16

Je kunt een parcours nu eenmaal niet inpakken in isemo en stootkussens @freirefreire. Het ongeluk met Lambrecht had op geen enkele manier vermeden kunnen worden. Er zijn natuurlijk ongelukken waarbij dat wel het geval is, dus ik heb niks tegen hogere standaarden voor de beveiliging van renners.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair