Ronde van Murcia wil meerdaagse worden

vrijdag 5 oktober 2018 om 08:44
Ronde van Murcia wil meerdaagse worden

De organisatie van de Ronde van Murcia heeft ambities om de wedstrijd uit te breiden. Hoewel de Spaanse koers voorlopig nog ontbreekt op de wedstrijdkalender van 2019, zou volgens Zikloland de wedstrijd volgend jaar uit twee dagen bestaan.

Dat heeft Francisco Guzmán, organisator van de wedstrijd, publiekelijk laten weten in een gesprek met de lokale autoriteiten. Naast zaterdag 16 februari zal er ook een dag eerder – op vrijdag 15 februari – worden gekoerst.

De wedstrijdorganisatie zou zelfs nadenken over een derde koersdag. Het wedstrijdprogramma zou in dat geval bestaan uit een tijdrit, bergrit en de traditionele rit met aankomst in het centrum van Murcia. In het scenario dat de wedstrijd uit twee dagen bestaat zal voor de eerste dag een keuze worden gemaakt tussen de tijdrit en de bergrit.

Ook wordt er nagedacht over een eerbetoon aan Alejandro Valverde. De kersvers wereldkampioen, die uit de regio Murcia afkomstig is, is met vijf overwinningen recordhouder van de koers. Dit jaar ging de zege naar zijn landgenoot Luis León Sanchez.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Wheely 5 oktober 2018 om 08:57

La Vuelta el Imbatido de Murcia.

xistnc 5 oktober 2018 om 09:54
Quote van artikel:
Het wedstrijdprogramma zou in dat geval bestaan uit een tijdrit, bergrit en de traditionele rit met aankomst in het centrum van Murcia.

.
Tja, wat is traditioneel? Tot en met 2012 bestond de Ronde van Murcia uit meerdere etappes, hoewel dat laatste jaar slechts 2. Tot 2010 was het een ‘traditionele’ rittenkoers van 5 dagen met wat sprintgeweld in en om de stad Murcia, een etappe richting de kust en door de heuvels nabij Cartagena, een rit met aankomst bergop in de Sierra Espuna en een tijdrit.

Viktrodriguez 5 oktober 2018 om 10:12

Organiseer iets drie jaar achter elkaar en het is al een traditie tegenwoordig.

Stenalic 5 oktober 2018 om 22:59

Kunnen ze er niet gelijk een vuelta classica van maken? Kunnen ze jaren door…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair