Ronde van Luxemburg verhuist naar september

dinsdag 8 oktober 2019 om 12:07
Ronde van Luxemburg verhuist naar september

Jesús Herrada won dit jaar de Ronde van Luxemburg - foto: Cor Vos

De Skoda Tour de Luxembourg zal in 2020 onderdeel uitmaken van de UCI ProSeries, zo heeft de organisatie van de meerdaagse naar buiten gebracht. Daarnaast werd bekend dat de koers een nieuwe plaats op de kalender heeft gekregen. De afgelopen jaren werd de Luxemburgse etappewedstrijd steevast begin juni verreden, maar volgend jaar vindt de wedstrijd van 15 tot en met 19 september plaats.

De Ronde van Luxemburg kan voor WK-deelnemers een mooie koers worden om de laatste puntjes op de i te zetten. Tenminste, daar hopen de organisatoren op. De wereldkampioenschappen van Aigle en Martigny beginnen een dag na het eindigen van de Ronde van Luxemburg met de tijdrit voor mannen. Hierdoor hoeven Andy Schleck en zijn kompanen vermoedelijk niet te rekenen op de beste tijdrijders.

Over het parcours van de editie van 2020 gaan al enkele geruchten. Zo lijkt de traditionele proloog in de binnenstad van de hoofdstad verleden tijd, maar zal de eerste etappe finishen in Hesperange. Schifflange en Differdange zullen volgens La Quotidien ook dienst doen als aankomstplaatsen. In Luxemburg Stad zal de wielerkoers finshen op de Pabeierbierg. Daar besliste Jesús Herrada afgelopen seizoen de wedstrijd definitief in zijn voordeel door zijn tweede achtereenvolgende ritzege te pakken.

Ronde van Turkije blijft in april
Van een andere koers die volgend jaar onderdeel uitmaakt van de UCI ProSeries – de Ronde van Turkije – is eveneens duidelijk wanneer ze plaats zal vinden. De Turkse wielerronde zal volgend jaar van 12 tot en met 19 april plaatsvinden. Dit jaar maakte de Presidential Tour of Turkey nog onderdeel uit van de WorldTour, maar omdat dit jaar onvoldoende WorldTour-ploegen aan de start stonden besloot de UCI de wedstrijd haar status te ontnemen.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair