Ronde van Lombardije: Trek-Segafredo kondigt ploeg rond Mollema en Nibali aan
Mollema op weg naar de zege in Lombardije - foto: Cor Vos
vrijdag 8 oktober 2021 om 11:32

Ronde van Lombardije: Trek-Segafredo kondigt ploeg rond Mollema en Nibali aan

Trek-Segafredo staat zaterdag met twee oud-winnaars, te weten Bauke Mollema en Vincenzo Nibali, aan de start van de Ronde van Lombardije. Mollema won in 2019 de herfstklassieker na een knappe solo, Nibali was de beste in 2015 en 2017.

Mollema won twee jaar geleden zijn eerste wielermonument na een succesvolle solo richting Como, toen nog de aankomstplaats van de Ronde van Lombardije. Twee jaar later is Mollema er uiteraard weer bij en het is zeker niet denkbeeldig dat hij andermaal als overwinnaar uit de bus komt. In de Giro dell’Emilia, toch een belangrijke testcase richting Lombardije, werd Mollema keurig zevende.

Mollema deelt het kopmanschap met Vincenzo Nibali, die zaterdag zijn laatste koers rijdt voor Trek-Segafredo. Op de imposante erelijst van Nibali prijken onder meer twee zeges in de Ronde van Lombardije. De Siciliaan won in 2015 en 2017 na een solo en werd in 2018 ook nog eens tweede achter Thibaut Pinot. De jaren beginnen echter te tellen bij Nibali, al was hij onlangs nog wel succesvol in de Giro di Sicilia, na een droogte van ruim twee jaar.

Vincenzo Nibali soleerde in 2015 naar zijn eerste zege in Lombardije – foto: Cor Vos

De Ronde van Lombardije is echter nog wel andere koek, maar een kampioen als Nibali mogen we nooit helemaal uitvlakken. Verder mogen Gianluca Brambilla, Niklas Eg, Amanuel Ghebreigzabhier, Toms Skujiņš en Antonio Tiberi een rugnummer opspelden.

Selectie Trek-Segafredo voor flag-it Ronde van Lombardije (zaterdag 9 oktober)
flag-it Gianluca Brambilla
flag-dk Niklas Eg
flag-er Amanuel Ghebreigzabhier
flag-nl Bauke Mollema
flag-it Vincenzo Nibali
flag-lv Toms Skujiņš
flag-it Antonio Tiberi

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
8 oktober 2021 13:02
Combine met de haai en Bauke naar de meet
8 oktober 2021 13:27
Nibali zou Trek wel een mooi afscheids cadeau geven als hijzelf wint, of zorgt dat Mollema wint. Ondanks dat Nibali niet veel won bij Trek, had ik wel het idee dat het een goede combi was.
8 oktober 2021 16:04
Het heeft al lekker meegezeten hier maar dat gaat dit jaar niet gebeuren.

Reacties zijn gesloten.