Ronde van Lombardije deelt zeven wildcards uit

dinsdag 2 augustus 2016 om 15:26
Ronde van Lombardije deelt zeven wildcards uit

Foto: Sirotti

De organisatie van de Ronde van Lombardije heeft bekendgemaakt welke ProContinentale ploegen mee mogen doen aan de Italiaanse klassieker. Zeven formaties hebben een wildcard gekregen van RCS Sport, dat ook de Giro d’Italia organiseert.

Het gaat om Androni Giocattoli-Sidermec, Bardiani-CSF, CCC Sprandi Polkowice, Cofidis, Gazprom-RusVelo, Nippo-Vini Fantini en Wilier-Southeast. De WorldTour-ploegen, waaronder LottoNL-Jumbo, zijn sowieso zeker van deelname. Roompot-Oranje Peloton heeft geen wildcard gekregen.

Il Lombardia vindt dit jaar plaats op 1 oktober. Vorig seizoen ging de overwinning naar Vincenzo Nibali. De Italiaan kwam toen na een sterke afdaling solo aan in finishplaats Como.

Dit artikel delen:

6 Reacties

ShutUp 2 augustus 2016 om 15:36

Prachtige wedstrijd deze, logische keuzes voor de wildcards.

nietram 2 augustus 2016 om 15:36

Foliforov?

Purito 2 augustus 2016 om 16:07

Ze betwisten wel weer het parcours van 2014. Kortom: een stuk minder mooi en zwaar. De finale van vorig jaar, met de Civiglio en de San Fermo en de twee bijbehorende prachtige afdalingen, was echt hemels.

:(

koos1 2 augustus 2016 om 17:20

Jammer dat ze daar dan elkjaar met het parcours blijven wisselen. Het parcours uit de Boogerd jaren met dat steile klasseiklimmetjes was echt een van de mooiste.

Jeje 2 augustus 2016 om 18:09

Ciccone voor top 20 :)

Plaggie 2 augustus 2016 om 20:32

Ondanks dat ze niet parcoursvast zijn en de laatste jaren ook niet meer de echte afsluiting van het wielerseizoen, blijft de status van 1 van de 5 monumenten terecht. Sagan heeft dit jaar trouwens een herkansing om de regenboogtrui toch te laten zien in Lombardije. Maar is ijdele hoop denk ik…

Headlines

Materiaalzone

Populair