Ronde van Catalonië komt op slotdag met eendagskoers voor vrouwen

Ronde van Catalonië komt op slotdag met eendagskoers voor vrouwen

Foto: ASO

woensdag 10 januari 2018 om 11:58

De Ronde van Catalonië zal voor het eerst een vrouwenkoers organiseren. De organisatie van een van de oudste koersen op de wielerkalender zal op de slotdag van de aankomende ronde, gehouden op 25 maart, een eendaagse wedstrijd organiseren over het inmiddels traditionele circuit rondom de Montjuïc.

De vrouwen zullen hun koers afwerken voor de finish van de mannen. In de komende weken zullen de deelnemende ploegen en het volledige parcours uit de doeken worden gedaan. Zeker is al wel dat de vrouwen grotendeels hetzelfde parcours voor de wielen geschoven krijgen als de mannen. Dit betekent dat zowel de start als de finish in de Catalaanse hoofdstad Barcelona is gezeteld. Daarnaast zullen de rensters enkele malen de kenmerkende lokale omloop rondom de historische heuvel Montjuïc moeten afwerken. Scherprechter vormt de beklimming van de Font del Gat.

De organisatie van de Ronde van Catalonië treedt hiermee in de voetsporen van de Tour de France en de Vuelta a España, die zich met de oprichting van respectievelijk La Course (in 2014) en de Madrid Challenge (in 2015) al enkele jaren inzetten voor het vrouwenwielrennen. Koersdirecteur Rubén Peris geeft aan dat hij wil investeren in de vrouwenkoers. “Wij als organisatie willen ons steentje bijdragen aan het vrouwenwielrennen, en we hopen dan ook dat dit initiatief succesvol is en kan groeien de komende jaren.”

https://twitter.com/VoltaCatalunya/status/951020133291646981

Dit artikel delen:

7 Reacties

west 10 januari 2018 om 12:07

Dat is op de dag van Gent-Wevelgem?

0
SolerEritrean 10 januari 2018 om 12:15

Jep, moedigt specialisatie in vrouwenpeloton aan, hoort zo.

0
Frits des Jeux 10 januari 2018 om 12:18

Leuk initiatief, maar draag je daadwerkelijk bij aan het vrouwenwielrennen internationaal gezien? Je ziet hoe weinig topploegen afreizen naar de koers op de slotdag van de vuelta. Een eendagskoers kost veel te veel voor deze teams. Zeker omdat veel teams ver van spanje af hun thuisbasis hebben.

Een meerdaagse etappekoers zou dan beter zijn, maar het ligt nu midden tussen de vlaamse klassiekers in. Voor vrouwenploegen die vaak geen 2 volwaardige teams kunnen opstellen wordt dat keuzes maken.

0
Hoebele 10 januari 2018 om 13:02

Een gevolg van de vrouwenploeg van Movistar? Goede ontwikkeling, met name voor Spanje. Sowieso al een leuker parcours dan Madrid en zoals ie zelf zegt meer kans op groei. Op Movistar na zullen er weinig topteams aanwezig zijn, die zijn in de Vlaamse WorldTour-koersen.

0
Romāns Vainšteins 10 januari 2018 om 13:12

Paris Nice zou die laatste rit ook wel eens voor de dames kunnen uitzetten als ‘klassieker’, leent zich er uistekend voor.

0
Brummel 10 januari 2018 om 15:40

goed zo

0
Mwielerfan 10 januari 2018 om 22:16

Top. Zou elke wt koers moeten doen

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone