Ronde van Catalonië 2023 met meerdere aankomsten bergop en rit in Barcelona

vrijdag 21 oktober 2022 om 14:36
Ronde van Catalonië 2023 met meerdere aankomsten bergop en rit in Barcelona

Carapaz (rechts) en Higuita kleuren de koers in 2022 - foto: Cor Vos

De organisatie van de Ronde van Catalonië heeft het parcours van de rittenkoers naar buiten gebracht. Net als vorig jaar bestaat de Spaanse koers uit zeven etappes. Drie van die etappes zijn zeer zwaar met verschillende lastige beklimmingen.

Editie 102 van de Ronde van Catalonië wordt van 20 tot en met 26 maart gehouden. De etappekoers begint met een rit van en naar Sant Feliu de Guíxols. Een dag later staan er meteen wat beklimmingen op het programma. De finish ligt op de Vallter, een lange en stevige beklimming in de Spaanse regio.

Op dag drie een nieuwe finish bergop. De renners zullen dan La Mollina, die ook in de afgelopen editie zat, moeten bedwingen. Met de vierde etappe krijgen de renners wat rust, die ze nodig zullen hebben. Rit vijf is de derde zware dag met een finish op Lo Port. Na de zesde dag met finish in Molins de Rei trekken de renners naar de gebruikelijke slotrit in Barcelona. Daar wordt het traditionele circuit afgewerkt met de beklimming van de heuvel Montjuïc.

In 2022 ging Sergio Higuita aan de haal met de overwinning in Catalonië. De Colombiaan sloeg op dag zes samen met Richard Carapaz, die tweede werd in het eindklassement, een grote slag in het klassement nadat de twee meer dan 100 kilometer in de aanval gingen. De derde plaats was weggelegd voor João Almeida.

Parcours flag-es Ronde van Catalonië 2023 (20-27 maart)
Etappe 1: Sant Feliu de Guíxols – Sant Feliu de Guíxols
Etappe 2: Mataró – Vallter/Setcases
Etappe 3: Olost – La Molina
Etappe 4: Llívia – Sabadell
Etappe 5: Tortosa – Lo Port
Etappe 6: Martorell – Molins de Rei
Etappe 7: Barcelona – Barcelona

Dit artikel delen:

4 Reacties

Mr. Tornado 21 oktober 2022 om 17:03

Die klim naar Vallter was in 2021 nog 11 kilometer. Die heeft dus een serieuze groeispurt gekregen.

0
Lalsacien 21 oktober 2022 om 17:50

@Mr. Tornado Ik ken het gebied niet maar zou het kunnen dat er een tweede zijde bestaat van deze klim?

0
Mr. Tornado 21 oktober 2022 om 18:57

@Lalsacien Er is maar één weg naar het skioord, de andere zijde van de berg ligt in Frankrijk. Het is ook een klim die ze al meermaals opgereden zijn in de ronde van Catalonië, dus lijkt het mij ook wel diezelfde klim te worden.

0
Wim Kruithof 21 oktober 2022 om 22:37

Één van de allermooiste rittenkoersen van een week, met die heerlijke traditionele slotrit door hartje Barcelona. De ultieme De Gendt-rit, somehow moet ik altijd weer aan hem denken als Catalonië op de kalender staat.

Och, wat is het nog ver weg.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone