Roman Maikin zegeviert in tweede rit Limousin

Roman Maikin zegeviert in tweede rit Limousin

Roman Maikin - foto: Sirotti (archief)

woensdag 17 augustus 2016 om 17:08

Roman Maikin heeft de tweede etappe in de Tour du Limousin gewonnen. De rappe Rus van Gazprom-Rusvelo toonde zijn sprintkwaliteiten na een etappe van 173,6 kilometer. Sonny Colbrelli kwam nog hard opzetten, maar moest zijn meerdere erkennen in Maikin. Francesco Gavazzi werd derde.

Benoît Cosnefroy (AG2R La Mondiale), Anthony Delaplace (Fortuneo-Vital Concept), Romain Le Roux (Armée de Terre) en Flavien Dassonville (HP BTP-Auber 93) werden twintig kilometer voor de finish ingerekend. Het kwartet maakte de hele dag deel uit van de kopgroep. Zij kregen maximaal drie en een halve minuut.

BMC, Movistar en Direct Energie meldden zich van voren in het peloton in de finale. Zij probeerden met een ferme versnelling het peloton in stukken te breken, maar alles kwam bij elkaar in de straten van Auzances. Daar draaide het uit op een massasprint. Roman Maikin wist zijn wiel als eerste over de meet te drukken.

Dit artikel delen:

4 Reacties

r525 17 augustus 2016 om 17:20

Coquard laat het weer goed afweten, lekker bezig!

Joachim 17 augustus 2016 om 17:32

“Roman Maikin wist zijn wiel als eerste over de meet te drukken.” Met z’n handen in de lucht dan wel. :p Colbrelli daarentegen drukt wel letterlijk zijn wiel over de meet. Mooie laatste jump, maar net te laat.

josi 17 augustus 2016 om 19:18

Ze kwamen op een paar kilometer van mijn huis langs vandaag. Altijd leuk. Wel een verrassende winnaar wat mij betreft.

Rafał Kišerlovski 17 augustus 2016 om 19:56

Zie dat Majka zich gaat toeleggen op de massasprint.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair