Romain Bardet overleeft slagveld Parijs-Nice: “Ben Naesen en Vandenbergh dankbaar”

dinsdag 12 maart 2019 om 09:28

foto: Cor Vos

Twee achtereenvolgende waaieretappes in Parijs-Nice hebben erin gehakt. Het peloton is al flink uitgedund en ook het aantal favorieten dat nog een reële kans maakt op de eindzege is een stuk minder groot dan aan het begin van de etappekoers. Romain Bardet kwam de eerste twee dagen goed door, maar gemakkelijk ging dat niet: “Dit was één van mijn drie zwaarste dagen ooit op een fiets.”


Na twee dagen koers staat Romain Bardet er prima voor. De Franse Tourhoop sprokkelde bonificatieseconden en hij kwam alle dagen bij de eersten over de finish. Bardet staat negende in de rangschikking op 23 tellen van klassementsleider Dylan Groenewegen. Belangrijker nog: zijn achterstand op de eerste klassementsman, Michal Kwiatkowsi, bedraagt slechts elf seconden.

Maar vanzelf ging het niet voor de 28-jarige van AG2R La Mondiale: “Het was een goede dag voor de ploeg, maar dit was ook één van mijn drie zwaarste dagen ooit op een fiets. Toen ik Bob Jungels op drie kilometer van de streep gelost zag worden dacht ik: er is geen enkele reden waarom ik hier bij zou moeten zitten.”

“Even op het verkeerde moment remmen of een paar plaatsen in het peloton kunnen het verschil maken”, vervolgt Bardet zijn relaas na de finish van de hectische tweede etappe, waarin hij op vijf seconden van Groenewegen over de streep kwam. “Maar wanneer je mannen als Oliver Naesen en Stijn Vandenbergh aan je zijde hebt maakt worden dagen als deze een stuk gemakkelijker. Ik ben hen erg dankbaar.”

Bardet is niet het enige speerpunt van de Franse WorldTour-ploeg tijdens Parijs-Nice. Ook Tony Gallopin staat er nog erg goed voor. “Tony en ik vormen een goed duo”, is Bardet van mening. “Het is goed om hier met twee ambitieuze kopmannen te rijden.”

Stijn Vandenbergh loodst Bardet en Gallopin door de tweede etappe – Foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

8 Reacties

Wheely 12 maart 2019 om 09:49

Hoe gaat die ooit die 23 tellen op Groenewegen goedmaken?

StonedCamel 12 maart 2019 om 09:57

Hopen op een gruwelijke sneeuwstorm in het zuiden van Frankrijk, alles boven de 50 meter onbegaanbaar en Groenewegen wint het eindklassement van Parijs-Nice!

:)

Bouvage 12 maart 2019 om 10:18

Het zou mooi zijn als Bardet een keer zo’n koers zou pakken. Laatste jaren vaak dichtbij, naast 2e in de tour en wk ook in de dauphine en strade natuurlijk. Ik gun het deze geuser wel. Ook al 4e in Lombardije geweest en 6e in Luik trouwens.

Marveloke 12 maart 2019 om 11:32

Nog straffer, vorig jaar werd hij 3e in Luik

LutsenkoFan 12 maart 2019 om 10:31

Wel mooi dat hij van zichzelf zegt :

“Toen ik Bob Jungels op drie kilometer van de streep gelost zag worden dacht ik: er is geen enkele reden waarom ik hier bij zou moeten zitten.”

nickdt 12 maart 2019 om 12:58

Lol. Ik vermoed dat George Bennett hetzelfde gezegd zou hebben.

Piti18 12 maart 2019 om 10:54

Door zijn bedroevende tijdrit is het voor Bardet heel moeilijk om dit soort rittenkoersen te winnen. Alle ballen op Tony G dan maar.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.