Romain Bardet over Tourparcours: “De zwaarste eerste week ooit”

vrijdag 28 oktober 2022 om 17:15
Romain Bardet over Tourparcours: “De zwaarste eerste week ooit”

foto: Cor Vos

Romain Bardet is in zijn nopjes met het parcours van de Tour de France. De Fransman verheugt zich op de etappe naar de Puy de Dôme en is blij dat de Tour slechts een tijdrit kent.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik ben echt blij verrast”, laat Bardet weten aan L’Equipe. “De ASO heeft echt outside the box gedacht. Ik heb nog nooit een route gezien met zo weinig tijdritkilometers en zo’n moeilijke start. Meteen de Pyreneeën en daarna ook nog de Puy de Dôme… Dit is de zwaarste eerste week ooit.”

De DSM-renner heeft een bijzondere band met de Puy de Dôme. Bardet groeide op dicht bij de vulkaan in de Auvergne en maakte nog nooit een Tourrit mee die over de Puy de Dôme gaat. “Het is een berg naar mijn hart. Sinds dat er een spoorweg loopt, is de berg gesloten. Maar een keer per jaar is het mogelijk de berg op te komen.”

“Het wordt magisch, denk ik. Ik heb moeite om dit te beseffen. Nooit had ik gedacht dat ik dit nog zou meemaken in mijn carrière”, eindigt hij.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Wheely 28 oktober 2022 om 18:09

Wat heerlijk voor hem, dat ie maar mag vlammen op de Puy de Dome.

0
Guushovd 28 oktober 2022 om 18:36

Mooie renner. Leuk dat hij zo enthousiast reageert, geeft mij ook meteen zin om het komend jaar te gaan volgen.

0
Drossard Kudus 28 oktober 2022 om 20:12

Moet echt waanzinnig zijn om als jongen van de streek zo’n legendarische berg op te mogen rijden, zeker gezien de geschiedenis van Puy de Dome.

0
Westfalen 28 oktober 2022 om 21:35

Hopelijk is Bardet nog fris voor de TdF volgend jaar. Hij zal wel punten moeten scoren voor DSM. Renner met hoge gunfactor.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone