Romain Bardet: “Ik had de hele etappe last van mijn knie”

zondag 6 september 2020 om 10:55
Romain Bardet: “Ik had de hele etappe last van mijn knie”

foto: Cor Vos

Thibaut Pinot kende gisteren (opnieuw) een barslechte dag in de Tour de France, maar die andere Franse Tourhoop staat er nog altijd uitstekend voor in het klassement. Romain Bardet is de nummer vier in de stand, maar na afloop van de achtste etappe ging het vooral over zijn knie.

Bardet kwam namelijk ten val tijdens de rit. “Met ‘dank’ aan een onoplettende verzorger die midden op weg stond om zijn renners wat aan te geven. Het is verontrustend dat ik vervolgens de hele tijd last had van mijn linkerknie. Het zal vanavond nog erger zijn. Het is dus belangrijk om mezelf goed en snel te verzorgen.”

De renner van AG2R La Mondiale bleek echter wel sterk genoeg om de beste renners te volgen op de flanken van de Col de Peyresourde. De Fransman probeerde in de finale zelfs nog een gooi te doen naar de gele trui, maar werd uiteindelijk bijna weer ingerekend door de overige klassementsrenners.

Een ploeggenoot van Bardet, Nans Peters, won op knappe wijze de eerste bergetappe door de Pyreneeën. “Een geweldige prestatie van Nans, die alsmaar beter begint te presteren. Hij heeft het vorig jaar al laten zien in de Giro d’Italia. We zullen deze overwinning echt koesteren”, aldus Bardet.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Wheely 6 september 2020 om 11:23

Laten we hopen voor de Fransen dat deze vent wel overeind blijft in het AK. Zijn ploeg is al wel lekker bezig met Cosnefroy en Peters.

Valvuillerdemoz 6 september 2020 om 11:28

Ik vraag me af wat voor CV je moet hebben om verzorger te worden bij een professionele wielerploeg in de World Tour
Ik bedoel: een maximum aantal aan IQ-punten of zo? Ze gaan midden op de weg staan om hun renners een val te veroorzaken, of te dicht bij de finish, zodat je ploeg de gele trui kwijt raakt. Lekker bezig, deze week.!

xistnc 6 september 2020 om 11:35

Mijn inschatting is dat het in dit geval niet om een eigen verzorger ging.

john 6 september 2020 om 11:38

Oei wat moet het geven als die geen last van zijn knie had ,dan stonden de rest na vandaag(gisteren) op minuten

Voorgeborchte 6 september 2020 om 12:06

Hij fietste ondanks die pijn nog wel best goed. Hopelijk trekt het weg want dan kan hij nog wel een eind verder in het klassement.

Headlines

Materiaalzone

Populair