Rohan Dennis: “Ze zijn allemaal Italiaans, ik zal niets begrijpen”

vrijdag 10 augustus 2018 om 16:24
Rohan Dennis: “Ze zijn allemaal Italiaans, ik zal niets begrijpen”

foto: Sirotti

Rohan Dennis had nooit gedacht dat hij komend jaar bij Bahrain Merida zou rijden. Alleen al bij de taalbarrière had hij grote twijfels, gaf hij toe in een interview met Cyclingnews. Toen hij in gesprek raakte met het management van de ploeg, ging hij echter snel overstag.


“Ik heb er om eerlijk te zijn nooit aan gedacht. Ik dacht dat het een volledig Italiaans georiënteerde ploeg was en ik ben slecht met talen”, zei Dennis. “Toen ik hoorde dat Bahrain Merida geïnteresseerd was, was mijn eerste reactie ‘Ze zijn allemaal Italiaans, ik zal niets begrijpen’. Mijn manager zei echter dat ik met Brent Copeland moest gaan praten en dat gesprek was eigenlijk heel positief.”

Klassementsambities
De ploeg wil hem niet alleen steunen in zijn specialisme, de tijdrit, maar ook in zijn klassementsambities. Want dat Dennis meer kan dan alleen maar tijdrijden, liet hij zien met eindzeges in de Tour of Alberta, Tour Down Under en de USA Pro Challenge. Hij hoopt zich bij zijn nieuwe ploeg nog verder te ontwikkelen als ronderenner.

“Er zijn duidelijk nog dingen waar ik aan moet werken. Ik zeg het nog eens, het is gewicht. In de Giro was dat één van de belangrijke factoren”, zegt Dennis. “Ik bereikte daar niet de limiet en momenteel ben ik lichter dan toen. Ik voel me niet net zo sterk, maar dat komt door een gebrek aan competitie.”

Nibali
Bij Bahrain Merida treft Dennis onder anderen Vincenzo Nibali, viervoudig groterondewinnaar. “De ploeg ondergaat op dit moment veel veranderingen en natuurlijk hebben ze er Nibali met zijn kerngroep, waartoe bijvoorbeeld Domenico Pozzovivo behoort. Dus ze hebben wel echt een historie op het gebied van eindklassementen, meer dan het klassieke werk.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

Mathieu Moller 10 augustus 2018 om 16:31

Alberta, Down Under en USA Pro Challenge zijn nou niet echt indicaties voor de grote rondes. Dat hij afgelopen Giro nog lang in de top 10 stond zegt daar meer over. Als alles op zijn plek valt, kan hij dat nog wel ooit vasthouden tot het einde, maar ik zie hem daarbij niet in de buurt komen van de top 5.

Marcel1112 10 augustus 2018 om 16:32

Het briefje met daarop het aantal dollars wat hij zou gaan verdienen begreep hij daarentegen zeer goed.

zeeuwsvlaming 10 augustus 2018 om 16:39

Jaja dollar zal we ok zijn

Jungle Man 10 augustus 2018 om 17:06

Qua dollars maakt Bahrain Merida renners wel beter, maar qua wielrennen zie ik weinig progressie bij de renners in deze ploeg

KimJungPoels 10 augustus 2018 om 17:22

Nou zeg, inderdaad. Garcia Cortina lijkt geen enkele stap te zetten, Padun is verschrikkelijk slecht aan zijn carriere begonnen en ook Mohoric is werkelijk waar niet om aan te gluren bij deze ploeg.

Of heb je het over de 32+ers die geen stappen meer vooruit maken ofzo?

Fast Freddy 10 augustus 2018 om 17:23

@jungle Mohoric uitgezonderd, maar die stond ook al een paar jaar stil.

NDI22 10 augustus 2018 om 17:27

Moet dat niet “toen hij zag wat hij ging verdienen” zijn? Jammer, had hem wel bij Sky of Sunweb willen zien.

Romāns Vainšteins 10 augustus 2018 om 17:43

Volgens mij wordt het hoog tijd voor 1 of andere mega-progressietabel waarnaar men binnen vooruit- vs achteruit gang – discussies verwijzen kan.

ikbenprocycling 10 augustus 2018 om 17:46

Ronderennen: primair de race naar de hoogstpersoonlijk verantwoorde gewichtondergrens (met minimaal poweroffer). Dumoulin zal ook nog wat moeten shedden ergens met zijn aspiraties, en tegelijk aan zijn ultieme punch slijpen. Ben benieuwd.

UrbanSteel 10 augustus 2018 om 18:54

Mag voor hem hopen dat in het contract US dollars staan en geen Australische dollars. ;)

Veloburto 10 augustus 2018 om 19:39

Of je probeert Italiaans te leren. Is geen heel moeilijke taal.

Samlambeej 10 augustus 2018 om 19:57

“Toen ik hoorde dat Bahrain Merida geïnteresseerd was, was mijn eerste reactie ‘Ze zijn allemaal Italiaans, ik zal niets begrijpen’.
Enge geest, veel meer dan vai, bottiglia en ruota zal het toch niet zijn.
@UrbanSteel
Ik heb er wel goede hoop in dat er in Bahrein meer amerikaanse dollars in omloop zijn. ;)

Verweggistan 10 augustus 2018 om 20:02

Lieuwe kende maar 1 woord Italiaans: Piano (ook wel typisch dat het enige woord was dat ze hem moesten leren; rustiger aan doen ;)
http://www.wielerflits.nl/nieuws/27892/westra-taalbarriere-weerhoudt-me-er-niet-van-mijn-werk-te-doen.html

Ornor 10 augustus 2018 om 20:34

@RV, je bedoelt PCS?

Romāns Vainšteins 10 augustus 2018 om 20:50

Nee, scores per ploeg mbt de progressie / degressie die de renners er tijdens hun contract op nahielden, ook graag met automatische malheurcorrectie.

Scott Sunderland 11 augustus 2018 om 00:49

Leuke tijdrijder ! Niet veel meer.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.