Rohan Dennis wilde WK aanvankelijk laten schieten
Foto: Sirotti
zaterdag 8 oktober 2016 om 18:10

Rohan Dennis wilde WK aanvankelijk laten schieten

Rohan Dennis start woensdag als één van de topfavorieten aan de tijdrit op het wereldkampioenschap, maar hij was in eerste instantie niet eens van plan om te starten. De Olympische Spelen veranderden echter alles.

“Eerst zei ik: ik wil niet gaan”, aldus Dennis in de Courier Mail. “Het WK vindt halverwege oktober pas plaats. Dat is twee weken later dan normaal en ik was mijn seizoen al in januari vol gas begonnen.” De BMC-renner werd op 7 januari Australisch kampioen tijdrijden en daarna was hij tweemaal dichtbij een etappezege in de Tour Down Under.

“Het plan was om olympisch goud te winnen. Wat er daarna dan zou gebeuren, maakte me niets meer uit. Met olympisch goud zou mijn seizoen al geslaagd zijn. Zeker na ziek te zijn gewest in het voorjaar, dacht ik: als ik gewoon in Rio win, zou het voor mij geen probleem zijn als ik daarna in elke race los.”

De Olympische Spelen verliepen echter anders dan gehoopt. Dennis was weliswaar goed op weg, met een tweede tussentijd achter Fabian Cancellara, maar een technisch mankement gooide roet in het eten. De BMC-renner moest van fiets wisselen en eindigde uiteindelijk als vijfde. “Toen ik die zilveren medaille verloor, dacht ik: ik wil mijn seizoen niet zo eindigen.”

Dennis besloot zich daarom te richten op het WK. “Een wereldtitel is immers een wereldtitel. Ik heb nog tachtig kilometer aan wedstrijden te gaan. Ik ga doen alsof er niks is gebeurd dit jaar en hopelijk komt alles dan goed. Mijn vorm lijkt nu verrassend genoeg beter dan in Rio.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
8 oktober 2016 18:25
wat een vent!
8 oktober 2016 19:12
Een ongelooflijk lang seizoen !
En hij voelt zich ook nog beter dan RIO, terwijl de meeste renners minde zijn
geworden en snakken naar einde seizoen, sterk?
8 oktober 2016 19:12
Rare redenaties. Of enorm korte termijn, of onverschillig. Groot talent, maar niet erg sterk uitgedacht allemaal.
8 oktober 2016 19:15
Hoe langer het seizoen duurt, des te meer moet je het allemaal van dag-tot-dag bekijken. De Tour Down Under drukt dan steeds meer een stempel.
8 oktober 2016 21:14
Straks komt Rohan Dennis nog te boek te staan als veelvraat terwijl de realiteit leert dat hij slechts (hooguit) 15 dagen per jaar goed is en voor de rest geen reet uit voert. "Als ik gewoon in Rio win, zou het voor mij geen probleem zijn als ik daarna in elke race los." Deze zin is elementair voor zijn arbeidsethos.
Het was niet veel dit jaar in Down Under ('geknecht' voor Porte) en eigenlijk was tot aan Rio enkel zijn presteren in California noemenswaardig. 'Vol gas begonnen' klinkt het dan. Vol gas is dus kennelijk matig en daarna gingen ook subiet de voeten van de (gas)pedalen. Voorjaarsgriepje luidt het.
"Een wereldtitel is immers een wereldtitel." Of hij is lui of hij moet toch onderkennen dat de wereldtitel het op een na hoogste is wat hij dit jaar kon winnen. Dan heb je gewoon geen beroepsernst.

Pannenkoek.
8 oktober 2016 22:05
Niet te veel waarde aan hechten. Als hij goud had gewonnen in Rio, had hij ongetwijfeld gezegd: 'nu kan ik ook de wereldtitel winnen'
9 oktober 2016 07:32
Brigadier, wat een mooi betoog met aangename schrijfstijl...

Reacties zijn gesloten.