Rohan Dennis wil in Vuelta vertrouwen terugvinden

zondag 30 juli 2017 om 12:48
Rohan Dennis wil in Vuelta vertrouwen terugvinden

Foto: Sirotti

Voor Rohan Dennis staat het seizoen in het teken van de ontdekkingsreis waarin hij wil ondervinden of er een klassementsrenner in hem schuilt. Een vroegtijdige opgave in de Giro zette een dikke streep door de rekening van de BMC-renner. In de Vuelta wil hij het opnieuw gaan proberen.

De Australiër is momenteel actief in de Ronde van Polen, maar heeft daar niet echt een doel. “Ik heb langer dan een maand geen wedstrijden gereden”, legt hij uit aan Cyclingnews. “Ik kijk er naar uit om het goed te doen in de Vuelta, want ik wil graag het WK rijden. Op die manier hoop ik het jaar af te sluiten met een goed resultaat. Hier is het meer een kwestie van de benen ronddraaien.”

De Vuelta is in tegenstelling tot de Ronde van Polen wel een doel. “Ik ga daar naartoe met als doel een of twee etappes te winnen. Wanneer dat goed gaat, zou dat moeten leiden tot een goed klassement,” geeft hij aan. “Ik wil mijn vertrouwen voor de grote rondes terugkrijgen. In de Giro heeft dat een klap gehad. In de Tour de Suisse ging het weer goed, hoewel ook ik daar ten val kwam.”

Dennis zit ook met het WK in zijn achterhoofd. “Ik ben nog niet overtuigd dat ik voor het klassement kan gaan in de Vuelta. Ik denk dat het een beetje teveel gaat zijn om daar voor het klassement te rijden en daarna voor het WK te gaan. Maar ik ga het niet bij voorbaat weggeven wanneer ik over goede benen beschik.”

De Ronde van Spanje gaat op zaterdag 19 augustus van start met een ploegentijdrit in Nimes. Dat wordt direct het eerste doel voor BMC. “We zijn een van de beste teams in de ploegentijdrit. Er is geen reden waarom we er niet voor zouden gaan”, aldus Dennis.

Dit artikel delen:

19 Reacties

Charlie33 30 juli 2017 om 13:02

Dennis moet naar Lotto Jumbo komen. Dan leert hij pas hoe tijd te rijden.

Etika 30 juli 2017 om 13:03

Steengoeie renner, maar als er een valpartij is ligt hij er telkens bij.

Noud89 30 juli 2017 om 13:05

Als BMC zijnde had ik hem niet eens meegenomen. Met Caruso, Sanchez, van Garderen en Roche heb je vier mannen die al bewezen hebben een klassement te kunnen rijden. Dan neem je toch niet een renner mee om het even te gaan proberen.

Bovendien een renner die nog nooit heeft laten zien voor een ander te willen werken. Staat hij zelf op plaats 30 en Sanchez/Caruso op drie dan heb je een dikke kans dat hij uitstapt/laat lopen met het oog op het wk.

TykkeThor 30 juli 2017 om 13:24

Ben benieuwd. Dit voorjaar wist hier nog iemand te melden dat de toekomst wat betreft klassementen in grote rondes er rooskleuriger uitzag voor Dennis dan voor Dumoulin.

Timocycling 30 juli 2017 om 13:25

@charlie: bij LTJ hebben we er al genoeg die moeite hebben met op de fiets blijven zitten :P.

TykkeThor 30 juli 2017 om 13:31

@Noud
Dennis heeft natuurlijk veel meer potentie dan die vier mannen bij elkaar. Wanneer heeft TJ voor het laats een behoorlijk klassement gereden?

Noud89 30 juli 2017 om 13:38

En Dennis in een grote ronde? Het valt nog te bezien hoeveel potentie hij heeft voor grote rondewerk.

Nu is het natuurlijk wel zo dat aan die vier namen ook een nadeel kleeft. Maar zeker Caruso verdient het volgens mij wel eens om zelf vol voor een klassement te mogen gaan.

HoofdIsVrij 30 juli 2017 om 14:02

Een zware Vuelta voor Dennis zal positief kunnen zijn voor de kansen van Dumoulin.

Baukema Tomoulin 30 juli 2017 om 14:33

Ik zou het kopmanschap aan Ben Hermans gunnen. Is ‘onder de radar’ waarschijnlijk de beste Belgische klassementsrenner van het moment en ik zie hem wel een top 10 rijden in de Vuelta. Laat Dennis lekker freewheelen, dan hem je mijns inziens meer aan hem qua commercie & media-aandacht dan hem forceren alles op te offeren voor anderen.

dark-knight 30 juli 2017 om 14:35

Ik heb veel vertrouwen in Dennis. Klimmen kan hij steeds beter en zijn tijdrit is écht een wapen. Hij lijkt zich wel minder op het klimmen toe te leggen dan Dumoulin, dus ergens laag in de top 10 lijkt me dan het hoogst haalbare voor hem.

@Noud
Caruso heeft in de tour al veel energie in een klassement gestopt, Roche heeft al enige tijd niets meer laten zien in (grote) rondes, van Garderen heeft al jaren niets meer laten zien, maar is in potentie natuurlijk wel nog een goede ronderenner. Samuel Sanchez zou het misschien nog kunnen, maar hij is inmiddels ook alweer 39 en veel meer dan top 10 zal het niet worden. Daarnaast, 2 kopmannen kan als je de topfavoriet niet mee hebt nooit kwaad.

Mwielerfan 30 juli 2017 om 14:55

Afstappen na 2 weken voor wk is toch volstrekt normaal in de vuelta?

TykkeThor 30 juli 2017 om 15:35

@Noud
‘Het valt nog te bezien.’ Laat dat nou net zijn wat Dennis gaat doen komende Vuelta.

Noud89 30 juli 2017 om 15:57

@TykkeThor

En laat ik nou net aangeven dat ik dat raar vind als je al vier man hebt die een klassement kunnen rijden. Lekker een beetje via Utah, Colorado & Britain/Canada opbouwen naar het WK was volgens mij voor heel BMC gewoon logischer geweest. Had Dennis volgend jaar Giro weer lekker kunnen kijken of hij ooit snel genoeg meerdere bergen op gaat kunnen.

Nu heb je vijf mannen in dat team die alle vijf een klassement willen rijden.

Romāns Vainšteins 30 juli 2017 om 16:06

Klinkt als iemand die met zichzelf in de knoop zit, misschien eens lekker verkassen naar Orica of zo ?

Quintana10 30 juli 2017 om 16:29

Renner met een enorm potentieel waar het proces richting klassements man bij lange na niet vlekkeloos verloopt. Ben erg benieuwd wat hij in de Vuelta gaat presteren.

Ruben_ 30 juli 2017 om 16:31

Ik ben benieuwd wat Dennis kan in een GT. Toch 2e in de Tirreno dus niet te onderschatten

inspector 30 juli 2017 om 19:51

Ruben dat komt ivm ploegentijdrit anders was dennis 6 a 7 geworden klassement

jappe666 31 juli 2017 om 13:42

Sanchez, Dennis, Caruso, Van Garderen, Roche, Drucker en dan nog Hermans, Teuns, Quinziato en/of Dillier… Kan je in de breedte wel stevig oorlogje mee voeren! Gelukkig dat Porte niet fit is, of ze hadden zoals Sky in de Tour kunnen rijden…

Djoop 1 augustus 2017 om 18:43

Altijd lekker voor de ploegentijdrit. Kan me er ook wel iets bij voorstellen. Verwachtingen voor de Giro waren, gezien de verrichtingen in het voorjaar, hoog gespannen. We heten niet allemaal Dumoulin. Hij moet gewoon niet te snel opgeven, knechten kan altijd nog.

Headlines

Materiaalzone

Populair